Denizli’nin en büyük ihtiyaçları arasında bulunan otopark sorununu çözmek için kent genelindeki 8 bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarını bitirme aşamasına gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kınıklı'da başlattığı Çamlık Kapalı Otoparkı inşaatınının ardından 15 Mayıs Mahallesi'nde de 15 Mayıs Kapalı Otoparkı projesini hayata geçiriyor. Bir süre önce başlanan 15 Mayıs Kapalı Otoparkı'nın 700 araç kapasiteli olacağı ifade edildi. Bölgedeki otopark ihtiyacını gidermek ve trafiği rahatlatmak için hazırlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi 15 Mayıs Kapalı Otoparkı 23.587 metrekare toplam kapalı alana sahip olacak. 4 blok ve 5 kat olarak planlanan otopark toplam 700 araç kapasiteli yapılacak. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği projede temel imalatları tamamlanırken, tabliye imalatlarına devam ediliyor.

"ŞEHİR İÇİ TRAFİK SÜRDÜRÜLEBİLİR HALE GELECEK"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl ulaşım projelerine büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, bu anlamda kentteki en büyük ihtiyaçlardan birinin de otopark olduğunu söyledi. Şehir içi trafiği daha da sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Osman Zolan, "Kentimizdeki otopark ihtiyacını gidermek için 8 bölgede başlattığımız kamulaştırma çalışmalarında sona geldik. Bu 8 bölgenin dışında ise Kınıklı Mahallemizde 245 araç kapasiteli Çamlık Kapalı Otoparkı ve 15 Mayıs Mahallemizde de 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Kapalı Otoparkı projemizi kentimize kazandırıyoruz" dedi.

BÖLGEDEKİ YOĞUNLUĞU AZALTACAK

15 Mayıs Kapalı Otopark inşaatının bir süre önce başladığını ve kısa sürede büyük yol alındığını anlatan Başkan Zolan, "Bu bölgemiz trafik akışının çok yoğun olduğu bir bölge. 700 araç kapasiteli katlı otoparkımız inşallah bölgedeki yoğunluğu azaltacak, otopark ihtiyacını giderecek. Biz bu makamlarda bir gün daha fazla kalmak için değil görev süremizde bir eser daha fazla bırakabilmek için gece gündüz gayret etmeye devam ediyoruz. Otoparkımız şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.