Valilik Makamında gerçekleşen törene Valimiz Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Metin Düz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Süleyman Erdoğan ile Devlet Övünç Madalyası alacak olan Gazilerimiz ve aileleri katıldı.  
 
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası teslim töreninde konuşan Vali Hasan Karahan, Sayın Cumhurbaşkanımızın tevcih ettiği Devlet Övünç Madalyalarını kendilerine iletmek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilen şehitlerimize ve gazilerimize vatanımıza yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Canlarıyla kanlarıyla hizmet eden vatan evlatlarına en yüksek düzeyde takdir etmek ve onların hatıralarını ebediyete kadar yaşatmak adına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasını takdim etmek için sizlerin de katılımıyla bu programı gerçekleştiriyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, geride kalan aile ve yakınlarına da Allah sabırlar versin. Siz gazilerimize de uzun ömürler nasip etsin. Hepinizden Allah razı olsun. Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, Aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolu milletçe kenetlenmektir” dedi.
 
Denizli Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan ve geçici görevle gittiği Ankara’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Binasına yapılan hain saldırı sonucu bacak, omuz ve kulağından yaralanarak Gazi olan 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Alp Tekin Esirgün ve yine ve geçici görevle gittiği Ankara’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekât Binasına yapılan hain saldırı sonucu akciğerlerinden yaralanarak Gazi olan 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Osman Özçiftci’ye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Valimiz Hasan Karahan tarafından verildi. Vali Hasan Karahan törenin ardından Gazilerimiz ve aileleri ile bir süre sohbet etti.

​​​​​​