Halk oyunu ve zeybek dendiğinde aldığı ödüllerle akla ilk gelen Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu, 4 birincilik alarak Sarayköy’e döndü.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Halk Oyunları İl Birinciliği yarışması Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda düzenlendi. Kulüplerin katıldığı yarışmada Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve Sarayköylüler de destek için yerini aldı.  

4 BİRİNCİLİK SARAYKÖY’ÜN 
7 kategoride gerçekleştirilen müsabakada Ömür Günay’ın antrenörlüğünü yaptığı Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Toplulu birincilikleri bırakmadı. Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz, gençler geleneksel düzenlemesiz, yıldızlar geleneksel düzenlemeli ve gençler geleneksel düzenlemeli dallar olmak üzere 4 dalda birincilik alan Sarayköy’ün efeleri yine ismini en üstlere yazdırdı.

SARAYKÖY’ÜN EFELERİ VE YARENLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI
Sarayköy türküleri  ve Sarayköy Zeybeği’nin de koreografilerinde yer veren Sarayköy’ün efeleri görsel şölen oluşturdu. Katılımcıların ayakta alkışladığı Sarayköyspor Kulübü Halk Oyunları Topluluğuna ödüllerini desteğini hiç bırakmayan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş takdim etti.

“SARAYKÖY ZEYBEĞİNİ HERKES TANIYACAK”
Mutluluğunu dile getiren Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Halk oyunu dendiğinde artık akıllara Sarayköy’ün efeleri ve yarenleri geliyor. Antrenör Ömür Günay hocamızın ve gençlerimizin sevgiyle, gönül vererek çalışmasıyla bu başarılar elde ediliyor. Bugün de o azim ve sevgileriyle katıldıkları bu yarışmadan 4 birincilik alarak bizleri gururlandırdılar. Bugün aldıkları birincilikler bizim için diğerlerinden çok farklıydı. Çünkü gençlerimiz Sarayköy zeybeği ile jüri karşısına çıktı. Geçmişten gelecek kuşaklara miras kalan kültürümüzden birisi olan Sarayköy zeybeği ve türkülerinin içinde bulunduğu koreografilerle birinci olmamız bizi daha çok mutlu etti. İlçemizin efeleri ve yarenleri sayesinde Sarayköy Zeybeğini artık ülkemiz tanıyacak” diye konuştu.

“2018 YENİDEN DOĞUŞ OLACAK”
Antrenör Ömür Günay ise, “ Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ın desteğini ve güvenini hep hissettik. Bizlerden maddi manevi hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Velilerimizde her zaman bizimle birlikteydik. Yendik beraber mutlu olduk. Yenildik yine birbirimize destek olduk, aslında bir aile olduk. Öğrencilerimle birlikte değeri paha biçilemez kültürümüz olan halk oyunlarımızın yoluna sevdamız ile çıktı. 2017 yılını ödül yılı ilan etmemizin ardından 2018 için de yeni bir başlangıç yaptık. 2018 yılının ismini ise yeniden doğuş olarak ilan ettik.  Sarayköy oyunları, yeni sahne ve yeni müziklerle inşallah yine başarı bizimle olacak” dedi.