Denizli uçakla yolculukta önemli bir seviye ulaştı. 1 milyon nüfuslu kentte sadece Denizli-İstanbul arasında sefer olmasına rağmen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin verilerine göre uçuş rakamları hiçte kötü değil. 10 aylık süreçte gerçekleşen 4 bin 936 seferde Denizli-İstanbul arası uçakla 552 bin 536 yolcu taşındı. Ancak Çardak Havalimanında yaşanan taksi krizi yolcuları isyan ettirmiş durumda.

NE OLMUŞTU?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çardak Havalimanı’nda 20 yıldan fazla yolcu taşımacılığı yapan Pamukkale Taksiciler Kooperatifi’ne bağlı taksilerin sözleşme hükümlerine aykırı şekilde dolmuş taksicilik yaptıklarını tespit ederek, her yılbaşında yenilediği sözleşmeyi Eylül Ayı’nda feshetti. Kooperatifin yürütmeyi durdurma kararına idarenin yaptığı itirazın haklı bulunması üzerine Çardak Havalimanı Müdürlüğü, kooperatif üyelerinin havaalanındaki faaliyetine son verdi.

Pamukkale Taksiciler Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık ise yaptıkları sözleşme ile yıllardır havaalanında yolcu taşımacılığı yaptıklarını, havaalanının şehir merkezinden 65 kilometre uzakta olmasından dolayı da vatandaşların menfaatini gözeterek paylaşımlı taksi hizmeti sunduklarını vurguladı. Bu nedenle yolculardan gelen talepleri geri çevirmeyip bütçelerine katkı olması amacıyla bu hizmeti verdiklerini söyledi.

YÜZLERCE YOLCU MAĞDUR

Şimdi ise süreç yargıda. Peki yargı süreci de beklenirse Ocak ayında yapılması planlanan taksi hizmet ihalesi ertelenebilir. Süreç çıkmaz bir noktaya varabilir. İşte bu durumda taksiciler ile DHMİ arasında süren bu problem nedeniyle vatandaş mağdur olmaya devam edecek. aşanan duruma itirazlar yüksek sesle dile getirilse de çözüm halen yok. 

 Öyle ki, kış şartlarını yaşandığı bu dönemde otobüs hizmeti sunan firmadan hizmet almayıp evine veya gitmek istediği noktaya direkt olarak ulaşmak için taksiye binmek isteyen yolcular terminalden 500 metre yürüyüp havaalanı girişinde taksiye binmek durumunda kalması yolcuları isyan ettirdi. Islanan ve üşüyen yolcular ellerinde valizlerle bu sorunu çözümünün biran önce bulunmasını ya da çözüm bulunana kadar terminale taksi girişlerinin açılmasını istiyor. Yaşanan durumdan ise, engelli, yaşlı ve çocuklar daha fazla etkilenir durumda.

Özellikle şehre gelen yerli ve yabancı turistler karşısında ise, yaşanan bu tablo Denizli’nin itibarını zedelemeye yetiyor.