Acıpayam’da yaşanan Denizli dahil İzmir ve Antalya’yı sallayan 5.6 büyüklüğündeki depremin verdiği hasarın ilk bilançosu geldi.

Deni̇zli̇ merkezde de hissedilen Acıpayam merkezli 5,6 ve ardından 4.1 büyüklüğündeki depremler sonrasi ilçede kriz masası oluşturulmuştu. Dün geceden itibaren 22 kez sallanan ilçede kriz masasına yansıyan ilk hasar raporu gündeme yansıdı.

Rapora göre ilçe merkezinde çok sayıda evde çatlaklar, bazı evlerde ise hasar var. İlçe Kaymakamlık binasında da hasar oluştuğu gelen bilgiler arasında. Gedikli Mahallesinde özellikle toprak ahırlardanyıkılmslar ve evlerde çatlaklar var. Apa Mahallesinde bir ev çatlaklardan dolayı girilmez durumda. Bedirbey, Çiftlik, Avşar, Darıveren Mahallelerinde ise çok sayıda evde çatlaklar var. Hacıkurtlar Mahallesinde bir evin duvarında derin çatlak nedeniyle ev kullanılmaz durumda. Karahüyük Mahallesinde ise 20’ye yakın evde ciddi hasar ve yıkılma mevcut. Ancak evlerin bir kısmının toprak bina olduğu ve kullanılmadığı öğrenildi. Bu mahallede çökme nedeniyle  kişinin yaralandığı bilgisi de alındı. Kırca mahallesinde yine eski kullanılmayan binalarda yıkılmalar var. Kurtlar Mahallesindeki camide çatlak ve hasar rapor edildi. Oğuz Mahallesinde ise 6 ev ve camide yıkılma yaşandı. Ovayurt Mahallesinde ise ahırlar ve bazı evlerde çökme yaşandı.