19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl korona virüs tedbirleri dolayısıyla  bir kez daha sosyal mesafe kurallarına uygun kutlanacak.  Resmi kutlama programı 19 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Valilik önünde yer alan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile yapılacak. Pandemi nedeniyle bu yıl bayram kutlamalarında gençlerle meydanlarda bir arada olamadıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, hazırlanan farklı konsept ve kurgularla 19 Mayıs coşkusunu yaşayacaklarını söyledi. 19 Mayıs’ta Samsun'da atılan ilk adımla birlikte Türk Milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını belirten İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, o gün canlanan milli ruhun, bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi. “Okuyan, düşünen, sorgulayan; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla Atatürk’ün emanetine sahip çıkacağını söyleyen İbanoğlu; “Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürümek, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir” dedi.    

Denizli’de 54 ayrı branşta federasyon faaliyetleri yapıldığını, 337 spor kulübü ve 142.688 lisanslı sporcunun bulunduğunu belirten İbanoğlu; Denizlili 91 sporcunun milli takımlarda ülkemizi temsil ettiğini kaydetti. Ayrıca Denizli Gençlik Merkezinin pandemiye rağmen faaliyetlerini devam ettirdiğini ve üye sayısını 34.161 kişiye yükselttiği belirtilirken, yükseköğrenim öğrencilerine ev sahipliği yapan yurtlarda pandemi süresince yurtdışından gelen 674 vatandaşın ağırlandığını kaydetti. İbanoğlu, kısa bir süre önce gençlik ve spor alanında çok önemli yatırımların müjdesini aldıklarını ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Denizli için tarihi bir yatırımın protokolünün imzalandığını hatırlattı.

Gençlerin vatanını seven, ideallerinin peşinden koşan, ahlaklı ve öz güveni tam bireyler olarak yetişmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden İbanoğlu; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle andıklarını sözlerine ekledi.