Denizli’nin Pamukkale İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nden aday olan Gürkay Ünay, vaatleri ile pek çok kişinin gönlünü şimdiden fethetti. İlk mesleğinin 10 yaşında başladığı ayakkabı boyacılığı olduğunu söyleyen Süleyman Demirel Üniversitesi Elektrik Bölümü mezunu Gürkay Ünay, son mesleğinin ise muhtarlık olacağını söylüyor.

MUHTARLIK İÇİN DÜKKANINI KAPATTI

Pek çok muhtar adayının vaadi olan “ek işimiz değil, tek işimiz muhtarlık olacak” söylemini aday olduğu anda gerçekleştirmek isteyen Ünay, elektrik ve su tesisatı hizmeti veren işletmesini 2 ay önce kapatarak Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı oldu. Ünay, “Muhtarlık ciddiyet gerektiren bir iş, bende işimi ciddiyetle yapabilmek için işletmemi kapattım ve aday oldum. 7/24 hizmet veren bir anlayışla ve tek işim olarak muhtarlık yapmaya talibim. Bu yüzden işletmemi kapattım. Eğer kazanırsam, ek iş olarak değil tek iş olarak muhtarlık yapacağım” dedi.

KAZANSA DA KAYBETSE DE HER OY İÇİN BİR AĞAÇ DİKECEK

Mahallesinde çalışmalarına ara vermeden devam eden Gürkay Ünay, Cumhuriyet Mahallesi’nin sorunlarını yakından takip ettiği ve çözümü için 7/24 çalışacağını söylüyor. Gürkay Ünay, ayrıca seçim çalışmalarının sonunda 31 Mart günü kazansa da kaybetse de aldığı her oy için bir ağaç dikeceğini söyleyerek, mahalle sakinlerinin takdirini kazandı. Ünay “Bu topraklar, bu doğa, bu çevre bizlere çocuklarımızın emaneti. Bulduğumuzdan daha yeşil bir dünya bırakmak zorundayız. Muhtar adayı olduğum mahallemde de yeşil her geçen gün azalıyor. Ağaç dikmek, yeşili korumak hepimizin ortak sorumluluğu. Kazansam da kaybetsem de 31 Martta aldığım her oy için bir ağaç dikeceğim. Vatandaşlarımız bana verdiği her oy ile daha yeşil bir çevreye katkı koymuş olacak” dedi.