Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla Sarayköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Türküler” isimli program belediye çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Programa Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Çağrı Öcal, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Musiki Derneği tarafından 14 türkü seslendirildi. Ayrıca konserde Atatürk’ün hayatından kısa anılar ve şiirler de okundu. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, Bakan olabilirsiniz, Hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız” sözüyle başlayan Belediye Başkanı Özbaş, Denizli Musiki Derneği’nin tüm üyelerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Özbaş, “ Bugün Atamızı anıyoruz. Atamızı anmakla beraber anlamak; özlemekle birlikte özümsemekte gerekir. İcra ettiğimiz işlerde ülkemiz için görev ve vazifelerimizin en iyisini yapmamız gerekir. Sarayköy Belediyesi olarak biz de atamızın gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için koşturuyoruz. İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın. Ecdadımız ülkemiz için nasıl bedel ödediyse bizde bedel ödemeye hazırız, çünkü biz o ecdadın nesilleriniz, torunlarıyız” dedi.

Konuşma sonunda Belediye Başkanı Özbaş, ekip adına Denizli Musiki Derneği Koro Şefi Özkan Akgül’e çiçek ve ilçenin kahramanlığını simgeleyen efe heykeli takdim etti. Tüm koroya ise Sarayköy’ün Türküleri adlı CD'yi ve Milli Mücadele'de Sarayköy Hatıralarım kitabını hediye etti.