Merkezefendi Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının 2. birleşimi tamamlandı. Meclis toplantısında 19 madde görüşüldü. Meclisin en önemli maddelerinden biri de Batman Kozluk'ta PKK'lı hainlerin düzenlediği terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin Merkezefendi Belediyesi tarafından 1200 Evler Mahallesi’ne kazandırılacak olan yürüyüş, bisiklet ve park alanına verilmesiydi. Merkezefendi Belediye Meclisi, örnek bir karar aldı. Yapılan alana Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın isminin Merkezefendi’de yaşayacağını söyledi. Başkan Subaşıoğlu, “1200 Evler Mahallesi’nde, pazaryerinin hemen üstünde 630 metre uzunluğunda bir yeşil bant alanı var. Orada şimdi çalışmaya başladık. İnşallah 75 gün içerisinde işi tamamlayacağız. İçerisinde bisiklet yolu, oyun alanı, yürüyüş yolu olacak. Birçok çiçek dikilerek çiçek bahçesi gibi olacak. PKK terörüne vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Asker şehitlerimiz, polis şehitlerimiz var. Ama aynı zamanda eğitim şehitlerimiz, öğretmen şehitlerimiz var. Bizler Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesiyle temasa geçtik. Öğretmen kardeşimizin isminin buraya vermek istediğimizi bildirdik. Ailesi uygun olduğuna dair bize bildirdiler. İnşallah babası açılışa da gelmek istediğini bizlere ifade etti. Öğretmenimizin ilk karne günü şehit edilmesi hüzün veriyor. İnşallah bu isim orada yaşayacak. Aybüke ismi bilindiği üzere ay yüzlü anlamına da geliyor. Buraya Aybüke ismi çok yakışacak” dedi.

AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Aybüke Yalçın 1994 tarihinde dünyaya geldi. Aslen Çorum Osmancıklı olan Yalçın, 2016 Ekim'de Batman'ın Kozluk ilçesine atandı. Atamasının yapıldığı gün mutluluğunu sosyal medya hesabından, ‘Öğretmen oldum ben’ sözleriyle paylaşmıştı. Müzikoloji bölümünde yüksek lisansa başlayan Yalçın, Haziran ayında Batman'da teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybetti.