Türkiye’de ilk 500 dev firma arasında yer alan Denizli’nin en büyük firmalarından birisi olan Aynes Gıda’da önemli bir değişiklik daha yaşandı. FETÖ/PYD Soruşturması kapsamında el konulan ve kayyum atanan Aynes Gıda ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir karar verilmişti.

FETÖ’ye üye olmak suçundan haklarında dava açılan ve yargılamaları Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 21 sanık arasında bulunan Aynes şirketinin eski yöneticisi N.S, Aynes ile Okyanus AŞ üzerindeki kayyum kararının kaldırılması için mahkemeye başvurmuş, yargı firmada görevli kayyumu geri çekerek N.S’ye firmayı geri iade etmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Aynes, Acıpayam Asli Hukuk Mahkemesi'nin 2018/662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş olup, ilgili mahkemece yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanunu'nun 287'inci maddesi gereğince şirkete 3 aylık süre ile hakkında yapılacak tüm takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermişti.

Daha bu karar kent ve ülke gündeminde yansımaları sürerken bugün gelen haberle ise, her şey ilk noktasına geri döndü.

Aynes’e Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Aynes Gıda'ya tekrar el konularak kayyum atanmasına karar verildi.