Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı'nın kapasitesinin artırmak, sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Karakurt Mahallesi'nde 135 dönüm alana Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı inşa etti. Yapımı tamamlanan ve içerisinde ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek havuzu, köpek padokları, eğitim salonu, karantina binası, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servisleri bulunan hayvan barınağı hizmete alındı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Günü etkinlikleri kapsamında hayvan barınağını ziyaret etti. Başkan Zolan, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda görevli veterinerler tarafından barınağı gezdi bilgi aldı.

ÇOCUKLAR DA AKIN ETTİ

4 Ekim Dünya Hayvanları Günü etkinlikleri çerçevesinde, çocuklar da 5 yıldızlı hayvan barınağına akın etti. Kentteki bazı okullardan gelen 500 öğrenci sokak hayvanları barınağını gezdi. Çocuklar çeşitli bölümlerdeki sokak hayvanlarına yoğun ilgi gösterdi. Minik öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.  Çocuklara kitap, boyama kitabı, kalem, puzzle ve çanta hediye edildi. Sokak hayvanları için inşa edilen barınağı ziyareti esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Zolan, Türkiye'ye örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Büyükşehir olarak yaptığımız tesisimiz hauvanserlerimizle tam anlamıyla anmak ve çocuklara tam anlamıyla hissettirmek istiyoruz. Burada 135 bin metre kare alan içinde çok kapsamlı ameliyathane ve polikliniklerin rehabilitasyon ve Yaşam alanlarının olduğu bir tesisi kullanıma sunduk. Yakında da açılışını yapacağız. Burası Türkiye'nin en büyüğü ve en güzeli. Hayvanları aç susuz ve sevgisiz bırakmamamız gerekiyor. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak onları kaderine bırakmıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ"

Vatandaşların tesisi her gün ziyaret edebileceğini vurgulayan Başkan Zolan, "Vatandaşlarımız buraya istedikleri zaman gelebilir ve sokak hayvanlarımızla ilgilenebilir. Hayvanlar sizi karşılıksız sever. Sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi Denizli'ye çok yakışacak. Okullarımızı hafta içi hayvan sevgisini çocuklara aşılamak için sınıf sınıf burada ağırlamak onları burayı gezdirmek istiyoruz" diye konuştu.

“VATANDAŞLAR SOKAK HAYVANLARINI SAHİPLENEBİLECEK"

Veterinerlik birim sorumlusu Emine Dangal, sokak hayvanları buradaki önceliğimiz. Onların her türlü tedavisini yapıyoruz. Poliklinik ve pansiyonlarımız var. Hasta hayvanlarımızın bölümü farklı, kedi ve köpek hayvanlarımız var. Denizli Horozu evlerimiz var. Burası ihtiyacı olan hayvanların bulunacağı bir yer. Temel amacımız hayvan sevgisini insanlara aşılamak. Buraya gelen vatandaşlar gelip sokak hayvanlarını sahiplenebilecek" diye konuştu.