Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammed (SAV)’in dünya’ya teşriflerinin sene-i devriyesindeyiz. Bugün, insanlığın kurtuluşu için gönderilen ve doğumu ile insanlık tarihinin akışını değiştiren Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Peygamber Efendimizi Salatu Selam ile anıyoruz. Peygamber Efendimizi sevmek demek; onu örnek almak, onun sünnetlerini hayatımıza yansıtmak ve yaşamak, davranışlarımızı onun örnek ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Böyle kutsal günleri ve geceleri vesile kabul ederek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı arttırmalı, akrabaları ziyaret etmeli, yoksullara, yetim ve kimsesizlere el uzatmalıyız. Sevgili Peygamberimizin yüzü suyu hürmetine dualar etmeliyiz.

O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştirerek dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış, kardeşlik rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, bütün hemşerilerimizin ve İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim” ifadelerini kullandı.