18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, necip Türk milletinin Çanakkale’de yedi düvele karşı bir destan yazdığını ifade etti. Başkan Zolan, “Ecdadımız 103 yıl önce, topraklarımıza göz koyanlara karşı topyekûn bir mücadele içerisine girerek unutulmaz bir zafer kazanmıştır. Bu destansı mücadele sadece Türk milletinin kaderini değil, dünya tarihinin de seyrini değiştirmiştir. Bu şanlı zaferi her zaman gururla yüreklerimizde hissediyoruz” dedi.

Geçmişte, Türk milletinin birlik ve beraberliğine kast eden pek çok şer odağı olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirten Başkan Zolan, “Yüce milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşlik hukukuna ve barış içerisinde bir arada yaşama arzusuna göz koyanlar dün Çanakkale’de olduğu gibi, bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Afrin'de ve daha birçok yerde en sert cevabı almıştır, almaya da devam edecektir. Şunu kimse unutmasın! Bu kutsal millet genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermeye her zaman hazırdır” diye ifade etti.

Çanakkale'nin Türk milletini birbirine kenetleyen önemli bir değer olduğunu dile getiren Başkan Zolan, “Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde canını veren aziz vatandaşlarımızı, Afrin'de ülkemizin bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.