2014 yılı yerel seçim hazırlıkları döneminde kamera karşısına geçtiği dede-torun rolündeki ikili ile bir kez daha kamera karşısına geçen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, eşine az rastlanır bir çalışmaya imza attı. Başkan Zolan'ın Denizli'de yaptıkları 5 yıllık hizmet destanına dikkat çekilen çalışmada Büyükşehir'in 5 yılda şehre kazandırdıklarına vurgu yapılırken, şehirde değişmeyen tek şeyin güler yüz ve hizmet olduğu anlatıldı. 5 yıllık bir süreci kapsayan tanıtım filminin hikayesi 2014 yılı yerel seçim hazırlıkları döneminde başladı. Denizli'nin "Büyükşehir" statüsünü kazandığı 2014 yılında seçim çalışmalarını yürüten, bu kapsamda "Denizli merkezde ne varsa ilçelerde de aynısı olacak" sloganıyla yola çıkan Başkan Osman Zolan, Büyükşehir ile birlikte kent genelinde çok büyük yatırımlar yapacaklarını anlatmak için kamera karşısına geçti. Tanıtım filminde Başkan Osman Zolan ve ekibi ile birlikte dede-torun rolündeki Mustafa Kocakavak ile Fatih Özeren rol aldı.

5 yıl önceki senaryo

5 yıl önce bir köydeki tarlada çekilen film torunun dedesinin yanına koşarak Denizli'nin büyükşehir olduğunu nefes nefese haber verdiği, "Dede dede Denizli, Büyükşehir Belediyesi olmuş" sözleri ile başlıyor. Dede ise, "Olum olmuşsa olmuş bize ne bundan. Denizli'ye olur, şehre olur, bize bir şey olmaz, burası köy" demesi dikkat çekiyor. Daha sonra torun, "Dede bak geliyorlar" demesiyle Başkan Osman Zolan ve ekibi ekranda görünüyor ve Büyükşehir ile birlikte Denizli'nin tamamında hizmet destanları yazılacağı, en ücra köye dahi hizmetin götürüleceği anlatılıyor.

5 yıl sonraki senaryo

Geçtiğimiz günlerde film bir kez daha, bu kez bir köy kahvesinde çekildi. İlk filmi televizyondan izleyerek başlayan ikinci senaryoda torun, "Dede dede bak gördün mü yıllar önce gelmezler yapmazlar diyordun, bak adamlar neler neler yaptılar" diyerek geçtiğimiz 5 yıllık dönemde Büyükşehir Belediyesinin kentte yazdığı hizmet destanlarına dikkat çekiyor. Dede ise "Olum biz onları eskiler gibi zannettik ama Allah razı olsun, işin hakkını verdiler çok güzel hizmetler yaptılar" demesinin ardından torun, 5 yıl önceki gibi yine "Geliyorlar" sözlerini sarf ediyor. Dede ise, "Olum onlar hiç gitmediler ki zaten maşallah hep buradaydılar" diyerek ekranda görünen Başkan Osman Zolan'a "hoş geldiniz" diyerek sarılıyor.

Güler yüzle hizmet

Büyükşehir Belediyesinin 5 yıl içinde kentin tamamına kazandırdığı hizmetlerle devam eden film, güler yüzüyle kentte büyük sempati kazanan Başkan Osman Zolan'ın "Ortak sevdamız Denizli" sözleriyle tamamlanıyor. Senaryoda ise dedenin artık Büyükşehir ile büyük hizmetler yapıldığına inandığı, geçen 5 yıllık süreçte torunun ve Denizli'nin de Büyükşehir ile birlikte daha da büyüdüğüne vurgu yapılıyor.

Film için: https://www.youtube.com/watch?v=ZvGqkKHuaWo