Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Büyük Roman Buluşması"na Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve ilçede yaşayan Roman vatandaşlar da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Büyük Roman Buluşması"na Sarayköylü Roman vatandaşlar da yerini aldı. Roman vatandaşlarla birlikte Roman Büyük Buluşmasına katılan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “İlçemizin kültür yelpazesinin ve sosyal yaşamının en önemli motiflerinden bir tanesi olan Roman kardeşlerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Beştepe'de gerçekleştirilen Büyük Roman Buluşması'na katıldık. Roman Buluşması’nda yeri geldi tebessüm ettik, yeri geldi duygusal anlar yaşadık. Sevincin, nostaljinin vefanın Türkiye’nin güzel renklerini ve duygu dolu beraberliğini Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyük Roman Buluşması’nda hep birlikte yaşadık. Türkiye’nin dört bir yanında bir araya gelen Roman vatandaşlarımızla, İl Başkan Yardımcılarımızla, ünlü sanatçılarımızla, hem eğlendik hem güldük aynı zamanda nostaljik duygusal anlar yaşadık. 'Yaradılanı sev yaradandan ötürü' anlayışıyla herkesin eşit birer bir kul olduğunu hatırlatmak istiyorum. Roman kardeşlerimizi çok seviyoruz. Onların dertleri sorunları neyse bizde çözmek için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağız ve yapıyoruz” diye ifade etti.

“ROMAN HALKINA VERİLMEYEN İMKÂNLARI BİZE SAĞLADI”

Büyük Roman Buluşması dönüşü görüş ve düşüncelerini paylaşan Ayhan Dilsiz, “ İlk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gittik. Dün Roman açılışımız vardı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Roman kardeşlerimiz ile buluştuk. Harika bir atmosfer vardı. Herkes memnun oldu. Bizlere yardımcı olduğu için, bizleri yücelttiği için, tüm Türkiye halkıyla beraber olduğumuz için, bunları Türkiyemize hatırlattığı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Şimdiye kadar roman halkına verilmeyen imkânları bize sağladı. O kadar güzellikler oluyor ki Roman halkı artık üst basamaklara çıkıyor. Allah ondan razı olsun. Bu memleketimizde hepimiz varız dedi. Onu çok seviyorum, teşekkürlerimi iletiyorum. Saygılarımı gönderiyorum” diye konuştu.

Roman açılımından memnun olarak döndüğünü aktaran Mefayil Kayalar, “Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında çok duygulandım. Çok güzel şeyler yaptığına eminim. Allah razı olsun. Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ı da orda gördüm, gururlandım. Oradaki törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Roman çocuklarını kucaklamasından dolayı da çok mutlu oldum Allah razı olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen