Denizli'de 1876 yılından bu yana hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediye teşkilatının 141’inci yıldönümü törenle kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem Belediye Başkanı Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu ve Ali Aygören ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve belediye çalışanları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Belediyemizin kuruluşunun 141’ inci yılında yine burada sapasağlam ayakta ve yine Denizlimize hizmet etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Geleneksel olarak önceki dönem belediye başkanlarımızla beraber kuruluş yıldönümümüzde yine bir aradayız" dedi.

"BELEDİYECİLİKTE HİZMET DOĞUMDAN ÖLÜME DEVAM EDER"

Şu an hayatta olan önceki dönem belediye başkanlarından Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür eden Başkan Zolan, "Hayatta olmayıp hakkın rahmetine kavuşan başkanlarımız, meclis üyelerimiz, çalışanlarımız ve görev şehitlerimiz var. 7 gün 24 saat hiçbir mazeret üretmeden milletimizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında gayret eden arkadaşlarımız var. Ben tüm emek verenlere tüm çalışanlarıma ve bizlere bu yetkiyi veren, çalışmalarımızdan dolayı sabır gösteren vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi. Belediyeciliğin zor iş olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Belediyecilikte hizmet doğumdan ölüme, hatta ölümden sonra da devam eder" diye konuştu.

"DENİZLİ BAYRAĞINA VE VATANINA BAĞLI BİR ŞEHİRDİR"

Başkan Zolan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizlimize yapmış olduğu ziyaretlerinde 'Büyük bir köy' dediği Denizli, O'nun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için görevini tam anlamıyla yerine getirmiş; satın aldığından daha çok satar, tükettiğinden daha fazla üretir hale gelmiş; bayrağına ve vatanına bağlı bir şehirdir. Bu emek veren gayret eden herkesin sayesinde olmuştur. Dün Cumhuriyetimizin 94’üncü yılını kutladık. Cumhuriyetimiz inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizle beraber Büyükşehir Belediyemiz gece gündüz gayret ederek vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Dünya kenti dendiğinde Denizli akla gelinceye kadar durmak yok çalışmaya devam."

“DENİZLİ'DE DÜNDEN BUGÜNE KENTLEŞME”

Başkan Zolan ve protokol üyeleri daha sonra Turan Bahadır Sergi Salonu'nda önceki dönem belediye başkanlarından Hasan Gönüllü’nün, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hazırladığı, “Denizli'de dünden bugüne kentleşme” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Program, Başkan Osman Zolan ve beraberindekilerin ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarına yaptıkları mezar ziyaretiyle devam etti.