Kendi işini küçük sermayelerle kurup, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadınlara destek olmak için 2009 yılında kurulan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, kadın girişimcilere sahip çıkmaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) arasında imzalanan Mikrokredi Uygulama Protokolü kapsamında 2019 yılının ilk mikrokredi çekleri törenle dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çek dağıtım törenine Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve girişimci kadınlar katıldı. Büyükşehir Mikrokredi Ofisi'nden aldığı kredi ile gıda üzerine iş kurup bir süre sonra işlerini büyüten ve işletme açan Selime Büyükçulhacı, burada yaptığı konuşmada emeği geçen başta Başkan Osman Zolan olmak üzere herkese teşekkür etti.

Mikrokredi projesinin en başarılı şehri: Denizli

Mikrokredi Ofisi’nden destek alan kadınları, "Kahraman mikrokredi girişimcileri" olarak gördüklerini kaydeden TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "Mikrokredi uygulamasını 2009 yılında başlattığımızdan bugüne kadar Denizli Büyükşehir Belediyesinin büyük desteklerini gördük. Mikrokredinin Türkiye genelinde belediye bünyesinde uygulamasını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yeri ise bizim için her zaman ayrı. Çünkü Denizli, mikrokredi uygulamasını en başarılı şekilde yürüttüğümüz şehir oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a TİSVA olarak bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Zolan: "Desteklerimiz katlanarak, güçlenerek devam ediyor"

Başkan Osman Zolan ise, kadınların ekonomiye olan katkılarının artmasının önemine değinerek, "Küçük bir adımla bugünlere gelen bu hareket Denizlimizde başarılı kadın girişimci hikayelerine dönüştü. Çalışkan kadınlarımızın üretimi artacaksa, kendi ayakları üzerinde durmalarına katkı sağlayacaksa Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu harekete destek vermeye hazırız dedik ve çok şükür bugünlere geldik. Mikrokredi Ofisimize verdiğimiz destek katlanarak, güçlenerek devam ediyor. Bu katlanmanın, güçlenmenin en büyük payı kadın girişimcilerimize ait. Kadınlarımız desteklerimizle büyük üretimlerde bulunuyorlar, verdiğimiz imkanı büyütüyorlar. Bizim arzumuz Denizli’deki girişimci kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmesi. Denizli çalışkan insanların şehri. Hanım kardeşlerimizle yaptığımız tüm projeler başarıyla yürüyor. İnşallah bu yürüyüşümüz daim olsun. Önümüzdeki dönemde hanım kardeşlerimizin ürettiği ürünlerin pazarlanması noktasında Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermeyi planlıyoruz" dedi.