Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde 2017-2018 Okul Sporları sezonu Voleybol maçlarıyla başladı. Çal ve Baklan ilçelerinden 5 kız takımının katılımı ile gerçekleşecek turnuvada 10 müsabaka oynanacak.

LİSANSLI SPORCU SAYISI ARTIYOR

Çal’da okul sporları faaliyetlerinin artması ile birlikte lisanslı sporcu sayısı da aynı paralellikte gelişimi devam ediyor. Son iki yılda 2 bin 61 lisanslı sporcu sayısına ulaşan Çal’da yeni hedef bu rakamı 3 bine çıkarmak.

YARIŞMALAR 10 BRANŞTA DÜZENLENECEK

Çal Okul Sporları Yarışmaları minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde kızlar  ve erkekler olmak üzere Atletizm, Bisiklet, Bocce, Dart, Futsal, Futbol, Masa Tenisi, Satranç Oryantiring ve Voleybol dahil toplam 10 ayrı branşta düzenlenecek.

Spor kültürünün gelişmesi ve gençliğe sağladığı katkıdan dolayı okul sporlarını önemsediklerini ifade eden Çal Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, gençleri spora teşvik etmek ve farklı ilçelerden gelen sporcuları kaynaştırarak dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık bağlarını geliştirmeği amaçladıklarını belirtti. Çal ile birlikte Baklan ve Bekilli ilçelerinde de sporu geliştirmek için atağa geçtiklerini belirten Öztepe, tüm enerjiyi gençleri daha ileriye taşımak için harcamak gerektiğini vurguladı.