CHP’li Karaca mesajında şu sözlere yer verdi;

“Bizler; Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelemizde, geçmişimizden aldığımız güce güç katan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri ışığında geleceğe güvenle yürüyen Cumhuriyet çocuklarıyız.

Bizler; Atatürk’ün bizlere bıraktığı mirası, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin kazanımlarının tırpanlanmasına izin vermeyen Cumhuriyet kadınlarıyız.  

Şeniz Doğan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı Şeniz Doğan'dan Çanakkale Zaferi Mesajı

Bizler; Millet egemenliğinin inşası ve emperyalizme karşı mücadelesiyle, “yurtta ve dünyada barış” ülküsüyle mazlum milletlerin umudu dünyaya örnek bir liderin devrimleriyle olduğu kadar eserleriyle de ekonomiye, bilime, eğitime, kültüre, sanata, spora yaptığı tartışmasız katkılardan, vatan sevgisinden ve mücadelesinden ilham alan Cumhuriyet gençleriyiz.

Bizler; Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğimizin sözünü veren fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür Cumhuriyet yurttaşlarıyız.

Bizler; toplumsal kutuplaşmayı derinleştiren, Cumhuriyet demekten korkan ihanet elçilerinin, Atatürk düşmanlığından medet uman karanlık ellerin, hak ve özgürlükleri, toplumsal barışı zedeleyen ihanet çetesinin karşısındaki toplumsal barışa inanan, ayrısı gayrısı olmayan bir Türkiye için çalışan “kimsesizlerin kimsesi”yiz.

Hepimiz; derin bir saygı ve özlemle andığımız Atatürk’ün evlatlarıyız.

Tek bir düşümüz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

Tek bir hedefimiz var: Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da hatırlattığı gibi, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Atatürk’ü ve devrimlerini bugün hala hedef alan zihniyetlerin, düşünce setleri felç bir yıkım ekibinin olması utanç vericidir. Bugünleri borçlu oldukları Atatürk’e dil uzatmaya yeltenenlere en güzel cevabı Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak veriyoruz.

“Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.”

Ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.”