Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca mesajında şu sözlere yer verdi;

“Cumhuriyete kastedenler, Atatürk ilke ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran okumuş cahiller, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete ihanet edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayan zihniyetler bilmelidir ki ne güçleri ne işbirlikleri ne de şuursuz cesaretleri demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşamamıza engel olamayacak. “Türkiye Yüzyılı” söylemiyle, örgütlü kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak. Bu ülkenin aydınlık yüzleri, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle nasıl bir Kurtuluş Mücadelesi’nden nasıl zaferle çıktıysa onların mirasına sahip çıkan bizler de Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız”

“KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR”

“Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, yurtta ve cihanda sulhun tesisi için hepimize görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Kutuplaşma ve kamplaşmayı her geçen gün derinleştiren bir siyasal iktidarın hamlelerine, girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Toplumsal barışı tesis edecek inançlı ve azimli yurttaşlar olarak gerçek demokrasiyi mümkün kılacağız. Temel hak ve hürriyetlere kastedilen karanlık günlerin içinden üreterek, dayanışarak, yanyana durarak, ilkelerimizden taviz vermeden geçecek, aydınlık günleri hep birlikte karşılayacağız”

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN TEMİNATIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramıyla İlgili Beklenen Açıklamayı Yaptı Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Bayramıyla İlgili Beklenen Açıklamayı Yaptı

“Cumhuriyet 99 yıldır temel hak ve özgürlüklerin, onurlu bir yaşamı her bir yurttaş için mümkün kılmanın, güven ve huzur içinde birarada yaşamanın, tam bağımsızlığın teminatıdır. Cumhuriyetin ilanının 99.yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını bu uğurda feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…”