KİLİS (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis eski Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis eski Belediye Başkanı Av. Hasan Kara ve Kilis İstanbul Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk başta olmak üzere, çok sayıda devlet erkânı Bestekâr Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’yı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

En son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, geçmiş olsun ziyaretleri sırasında verdikleri müjdeli haberlerle Yavaşça’yı duygulandırdı.

ADI BİRÇOK YERE VERİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul / Küçükçekmece’deki inşaatı devam eden anadolu lisesine “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca” adını verileceğini bildirdi. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Gaziantep’te yeni yapılan Kültür Merkezine; “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Kültür ve Sanat Merkezi” adının verildiği söyledi. 

KİLYAD Genel Başkanı M. Yahya Efe de, Ankara’daki Kilis Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'ndeki toplantı salonuna; “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Toplantı Salonu” adının verildiğini belirtti. 

Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça, bir koldan Dede Efendi’ye, bir koldan Kazasker Mustafa Efendi’ye, bir başka koldan da Enderunî Ali Bey’e uzandığı için, eski üslûp biçimlerine en yakın kaynaklardan biri olarak kabul edilen, mütevazı ve beyefendi tavrıyla da geçmişi yaşatan seçkin isimlerdendir.

94 yaşında olan, günümüzün en kıymetli müzik ustası, bestekâr ve devlet sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’ya geçmiş olsun dileklerimizle, sağlıklı bir yaşam diliyoruz.