Beştepe'te yaklaşık 2 buçuk saat süren Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 81 ilde başlayacak TOKİ projesine ilişkin konuşan Erdoğan, "TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşımızı ev sahibi yaparak ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı ortaya koyduk. Ülkemizin 81 şehrinde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZI KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını ifade eden Erdoğan, "İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Bu adım kiraların da düşmesine yol açacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla projeyi tanıtacağız" dedi.

PROJEDE 4 GRUBA KOTA AYRILACAK

Projede 4 gruba kota ayrılacağını söyleyen Erdoğan, "Şehit yakınları, gazilere ve emeklilere özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Hazırlıklar bitmek üzere önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız." şeklinde konuştu.

Zeybekçi Sessiz Kalan İş Dünyasını Hedef Aldı;   “Her Tarafın İdeolojik Yalakaları” Zeybekçi Sessiz Kalan İş Dünyasını Hedef Aldı;  “Her Tarafın İdeolojik Yalakaları”