Önceki gün meydana gelen depremin ardından yaralarını sarmaya çalışan İzmir'e giden CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, depremden en çok etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, hem çalışmaları yerinde incelediler hem de depremzedelerin yanında oldular. Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Emre Apartmanı önünde çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor.

Denizli olarak bu zor günlerinde İzmir halkının yanında olduklarını belirten CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, "Deprem ülkemizin gerçeği ve depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Her türlü uyarılara rağmen maalesef deprem yönetmeliklerine uygun olmayan, hasar durumu bile tam olarak bilinmeyen çok sayıda binada çok sayıda insanımız yaşamını sürdürmektedir. Yaşanan her depremin ardından aynı uyarılar yapılıyor ama gerekli adımlar bir türlü atılmıyor. Şehirleri yönetenler, bakanlarımız, hükümetimiz insanımızın can güvenliği için adım atmalı. Hem de hemen atmalı. Bilim adamları 'deprem değil çürük binalar öldürür' diyerek klişe sloganlarla durumun ciddiyetini gözler önüne sermeye çalışıyor. İzmir'den bir kez daha uyarıyoruz.  Yaşadığımız büyük acıların tekrar yaşanmaması için tedbir almamız şart. Uygulanacak projenin adı ne olursa olsun bina stokumuzu gözden geçirerek işe başlamalıyız. Karar vericiler popülist politikalar üretmek yerine insanımızın canı için adım atsın istiyoruz. Olası bir depremde can kaybımız olmasın diye hareket etmeliyiz. Buradan bir kez daha İzmir halkına geçmiş olsun derken, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Ülke olarak depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini belirten CHP Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar da "Önemli olan Türkiye genelinde gerekli önlemlerin bir an önce alınmasıdır. Sadece İzmir'de, sadece İstanbul'da, Denizli'de değil, nerede deprem kuşağı varsa gerekli önlemlerin alınması lazım. Bu konuda gerek parlamentoda gerek parlamento dışında bizim üzerimize düşen bir görev varsa koşulsuz bu görevi yapmaya hazırız, gereken desteği vereceğiz ve konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Deprem haberini alır almaz harekete geçtiklerini ve İzmir halkının acılarını paylaştıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise açıklamasında, "Personelimiz canla başla çalışmayı sürdürüyor. Olanaklarımız ölçüsünde burada depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Depremden almamız gereken dersler var. Denizlimiz de deprem bölgesinde ve bunun gerektirdiği şekilde gerekli düzenlemeleri yapmak zorundayız. Acının dili, dini, ırkı yoktur. Bugün ülkemiz burada dayanışma örneği gösteriyor. Fedakarca görev yapan Merkezefendi Belediyemizin çalışanlarına burada görev yapan tüm görevlilere teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. Göçük altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.