Pamukkale İlçesi İnternet Kafeleri Denetleme Komisyonu Ekiplerince, ilçede bulunan toplamda 30 internet kafede denetim yapıldı. Denetimlerde yasaklı sitelere girişi engelleyen filtreleme sistemi bulunmayan, güvenli internet hizmetini kullanmayan, güvenlik kamerası görüntülerini mevzuata uygun şekilde saklamayan, 12 yaşından küçüklerin İnternet kafelerine girmesine izin veren işletme sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.

 12 İŞLETMEYE 18 BİN LİRA CEZA

Pamukkale Kaymakamlı tarafından, Güvenlik kamerası sistemi mevzuata aykırı olduğundan dolayı 5 işletmeye toplam 10 bin lira, 12 yaşından küçük çocukları yanlarında veli yada vasileri olmadan işyerlerine aldıklarından dolayı 3 işletmeye toplam 6 bin İşyerinde playstation bölümleri bulundurduğundan dolayı 1 işletmeye 2 bin lira ceza kesildi. 3 işletmeye ise, yasaklı sitelere girişi engelleyen filtreme sistemini mevzuata uygun şekilde kullanmadığı ve IP değişiklikleri mülki amirliğe zamanında bildirilmediğinden dolayı üç’er gün faaliyetten men cezası verildi. Ayrıca 9 işletme mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği için resmi yazı ile uyarıldı.

VERGİ ZİYANI UYGULAYANLAR DA CEZADAN KAÇAMADI

Defterdarlık tarafından vergi ziyanına sebep olan ve özel usulsüzlük yapan 19 işletmeye toplamda 24 bin 960 lira idari para cezası uygulandı. Denetim Komisyonunda görevli ekip üyeleri, mevzuata uygun faaliyette bulunan 13 internet kafeye de teşekkürlerini iletti.

  KAYMAKAM UYARDI, “ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN”

Talimatları doğrultusunda denetimlerin etkin ve verimli bir şekilde devam etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, çocukların internet kafelerde karşılaşabilecekleri her türlü olumsuz durumu bertaraf etmek amacıyla, denetimlerin sürekli olarak aynı kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Kaymakam Balcıoğlu, “Devlet olarak bizler gelecek neslimizin sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu konuda öncelikli olarak işletme sahiplerinin mevzuat doğrultusunda hareket etmelerini bekliyor, anne ve babalarında çocuklarını yakından takip etmelerini istiyoruz” dedi.