Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Işıklı Mahallesi'nde bir firmanın inşaat çalışması bahanesiyle kaçak kazı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti.  Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, 17 şüpheli kazıda kullandıkları araçlar, dedektör ve çeşitli malzemelerle yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında emekli astsubay A.O, elektrik mühendisi M.S, çevre mühendisi H.B, Z.H. ile K.U, hafriyat şirketi müdürü R.E, muhasebeci H.K, kazılan tarlanın sahibi H.A, Avustralya vatandaşı O.P, kepçe operatörü A.Y, belediye işçisi H.A, ve hafriyat şirketi çalışanları İ.Ç, R.E, İ.K. yakalandı.

Mahallede bir krala ait olduğu ileri sürülen bir lahit mezar aradıkları belirtilen zanlılardan uzman çavuş M.A'nın kendisini albay, tornacı A.Ö'nün MİT mensubu, FETÖ soruşturma kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığından ihraç edilen ve Ankara'da belediye çalışanı S.A'nın da kendisini papaz ve yüzbaşı olarak tanıtarak bu şekilde kimliklerini gizlemeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Ayrıca zabıta memurunun üzerinde yapılan aramada ise "F" serisi 1 dolar ele geçirildi. Kazı yapıldığı sırada bazı kişilerin jandarma ekiplerini karakolda gözetlediği ve kazı yapanlara anlık bilgi aktardığı belirtildi. Zanlılar jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  (AA)