Türkiye'de üretilen malların etiketlerinde "yerli üretim" logosu kullanma zorunluluğunun ardından Denizli'de zabıta ekiplerine Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarınca eğitim verildi. Eğitimin ardından saha denetimlerine başlayan ekipler, kentin farklı noktalarında belirlenen marketlerde inceleme yaptı.

Raflarda ürünlerin etiketleri ve fiyatlarını kontrol eden ekipler, eski ve yeni fiyat karşılaştırması yaptı ve en son fiyat artışının yapıldığı tarihleri sorguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, fırsatçılık yapmak isteyenlere karşı denetimleri sıklaştırdıklarını ifade etti.

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ndeki son değişiklikler kapsamında döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapanları tespit etmeye çalıştıklarını belirten Tosun, "Bize gelen her ihbarı değerlendiriyoruz. İş yerlerinin fiyat broşürlerini, faturalarını inceliyoruz. Ayrıca vatandaşın şikayetleri, onlardan gelen eski ve yeni satış fişlerini dikkate alıyoruz. Ayrıca yerli üretim logoları önemli. Biz tespit edilen olumsuzlukları gereği için Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu'na gönderiyoruz. Reklam Kurulu da ilgili kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden mahalli işletmelere 5 bin, ülke çapında faaliyet gösterenlere ise 50 bin lira idari para cezasını uyguluyor” dedi. (AA)