Grup adına basın açıklaması yapan, Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümünde bir hasta yakını tarafından darbedilen Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a destek vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Yaşatmak isteyen sağlık çalışanlarının hayatının tehdit altında olduğunu ileri süren Alten, "Saldırılara artık birilerinin 'dur' demesi gerekiyor. Denizlili doktorlar olarak şiddetten korunmak için tüm yetkilileri ve yöneticileri acil önlem almaya davet ediyoruz. Şiddet uygulayan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bu cezada indirim uygulanmamasını istiyoruz." dedi.

Alten, Denizli Tabip Odası olarak kendilerini savunmak için üyelerine ücretsiz aikido kursu açacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun çözüm olmayacağı bilincindeyiz ama zarar verme diyerek hekimliğe başlayan bizler önce zarar görme durumuna geldiysek artık şiddete karşı gereken önemin verilmesi ve cezaların uygulanmasının da vakti geldi, hatta geçmek üzeredir."

Alten, sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için caydırıcı kanunların acilen çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.