Denizlililerin hayatını kolaylaştırıp, daha rahat ve konforlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmek için hayata geçirdiği teknoloji yatırımlarıyla Akıllı Şehir ödülü alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, yeni dönemde hayata geçireceği teknoloji projeleriyle de tam not aldı. Başkan Zolan'ın Akıllı Şehir Sistemi, Dijital Kütüphane ve Dijital Şehir Kütüphanesi projelerine Denizli’yi geleceğe hazırlayacak yatırımlar olarak bakılıyor.

Belediye otobüslerinin cep telefonu ile takibinden trafikte yapay zeka kullanımına, adres bilgi sisteminden güneş enerjisinden elektrik üretimine kadar hayata geçirdiği teknoloji yatırımlarıyla Akıllı Şehir ödülü alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni dönemde hayata geçireceği Akıllı Şehir Sistemi, Dijital Kütüphane ve Dijital Şehir Kütüphanesi projeleriyle dikkat çekti. Açıkladığı 258 vizyon projede Denizli'yi geleceğe hazırlamanın önemine vurgu yapan Başkan Osman Zolan’ın “Bu projeler beni çok heyecanlandırıyor” dediği 3 önemli projesi şu şekilde:

AKILLI ŞEHİR SİSTEMİ

Akıllı şehir uygulamaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen 23 ayrı akıllı şehir uygulamasının sayısı artırılarak tüm şehre yayılacak. Başkan Zolan, “Hangi otobüsün nerede olduğunu gösteren ‘Otobüsüm nerede?’ uygulamamız gibi, kavşakları yapay zeka ile yönetmemiz gibi uygulamalarımız vatandaşlarımızın hayatını çok kolaylaştırıyor. Bakanlığımızdan ödüllü belediyemiz 23 uygulamaya ek daha fazla ‘akıllı şehir sistemi’ geliştireceğiz” dedi.

DİJİTAL ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Tüm Denizli halkının rahatlıkla kullanabileceği, zengin bir içeriğe sahip, engelli erişimine uygun, modern bir dijital şehir kütüphanesi kurulacağını ve 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirten Başkan Zolan, “Vatandaşlarımız, evinden kütüphanemizdeki kitabı bilgisayarına indirerek okuyabilecek; kütüphaneye gelmeden bilgiye kolaylıkla ulaşabilecek” diye konuştu.

BİLİM MERKEZİ

Başkan Zolan’ın “Beni çok heyecanlandırıyor” dediği “Bilim Merkezi”nde çocuklar ve gençler bilimsel gelişmeleri yakından takip edebilecek. Merkezde ayrıca, atölyelerde deneyler yapılabilecek ve uzay bilimi hakkında bilgi sahibi olunabilecek.