Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Denizli’de görev yapan basın mensuplarıyla Polisevinde gerçekleşen toplantıda buluştu. Meslek hayatı içerisinde görev aldığı İstanbul’dan son olarak Ağrı’ya kadar yaşadığı dönemi özetleyen Yıldız, Denizli’ye atanmış olması dolayısıyla da mutluluğunu dile getirdi.

Denizli’nin güvenliği, asayişi ve huzuru için Emniyet Teşkilatı olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapacaklarını aktaran Yıldız, teşkilat içerisinde yaptığı atamalar ve yer değişiklikleriyle ilgili konuyu da basın mensuplarıyla şu sözlerle paylaştı, “Büyüklerimiz uygun gördü Ağrı’dan sonra Denizli’de görev yapmak nasip oldu. Denizli’ye geldik ve işimizin başına geçtik. Denizli basınında ‘Emniyette Deprem’ gibi başlıklar gördük. Atfedilen konu ise göreve başladığımız da Denizli Emniyet Teşkilatı içinde yaptığımız atamalar ve yer değişikleri idi. Göreve başlar başlamaz çalışma arkadaşlarıyla toplandık. Genel çerçeveyi çizdik. Çalışma şeklimizin ve tavrımızın nasıl olacağını arkadaşlara anlattık. Pazartesi günü göreve başladık. Salı günü çalışacağımız arkadaşlarımızın atama listesini Sayın Valimiz Hasan Karahan’a sunduk ve atamaları tamamladık. Denizli’nin huzuru ve güvenliğinden sorumluyuz. Bunu da en iyi şekliyle yapmak, görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Dolayısıyla azmiyle, çalışma performansıyla işini en iyi şekilde yapacak olduğunu düşündüğümüz arkadaşları görevlere getirdik. Bu arada görev değişiklikleri, atamalar anlamında hiçbir arkadaşımıza şahsi bir yaklaşımımız olamaz. Yüzde 99’uyla daha önce çalışmadık zaten. Görev değişiklikleriyle ilgili bazı yanlışlıklar yapmışsak zaman içerisinde oda ortaya çıkar. Gereken düzeltmeyi de yaparız” dedi.

ÇALIŞMA ŞEKLİNİ ANLATTI

‘Polis, kimsenin dinine, diline, ırkına, soyuna, mezhebine bakmaz’ diyen Emniyet Müdürü Yıldız, “Polis, devletin kamu düzenini sağlamakla görevli silahlı gücüdür. Devletin verdiği bu yetkiyi sonuna kadar en iyi şekilde kullanmak zorundadır. Sadece devletin kurallarının ve kanunlarının çizgisinin aşıldığı zamana kadar. Herkese eşit mesafede olacak.  Biz bu çizgiyi böyle koymazsak, devletin vatandaşla birebir karşı karşıya geldiği bir teşkilat mensupları olarak devleti de lekeleriz. Sokakta yaptığımız her doğru ve her bir yanlış devlete, devletimizi idare edenlere yoğrulur. Bu yüzden bizi idare edenleri de zan altında bırakmamak adına böyle bir anlayışın yerleşmesine inanıyorum. Burada da yine aynı şekilde görev yaparken arkadaşlara söylediğim budur. Biz herkese eşit mesafede durup, devletin kanununa ve kuralına uyan vatandaşın başımızın üzerinde olduğu bir anlayış yürütmeye devam edeceğiz. Bunları bozmaya çalışan olacak ama bizim genel anlayışımızın bu olduğunu bilmenizi istiyorum. Bunun dışına çıkmaya çalışanlar için de adli ve idari her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu çizginin dışına çıkanı korumayacağız. Yaradılıştan Sur üfleninceye kadar suç muhakkak olacaktır. Bizim amacımız ise bunu asgariye düşürmektir” dedi.