Geçtiğimiz günlerde yemin eden bekçilerden Denizli’ye atananlar göreve başladı. Bekçileri karşısında gören vatandaşlar ilk başta şaşırırken, memnuniyetlerini dile getirdiler. Dün akşam Denizli’nin ilçelerinde göreve başlayan bekçiler saat 22:00 ile 06:00 saatleri arasında çarşı ve mahallelerde görev alacakları öğrenildi. Denizli’ye 170 bekçi kadrosu verilmişti.

8000 BEKÇİ DAHA ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında 8 bin bekçi alımının Mart ayında yapılacağını ifade etmişti. Bakan Soylu daha sonra yaptığı açıklamalarında ise bekçi alım ilanı için tarihi ifade etti. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 8 bin yeni bekçi alımı için ilana çıkacaklarını belirterek bu ilanın da Mart ayının ilk haftasında yayımlanacağını vurguladı. Bu konu hakkında Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle oldu: "Bekçi kardeşlerim, yapacağınız iş, alelade bir iş değildir. Polislik, bekçilik, jandarma, denizlerde sahil güvenlik, başkaları uyurken uyanık olma meslekleridir. Çoluk, çocuk, ailelerimiz, malımız, canımız, namusumuz, vatan, bayrak, kıymetli bildiğimiz ne varsa sizlere emanettir."

Adaylar başvuru tarihi açıklanmasının ardından, http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecek. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek. Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenecekler.