Denizli’de Kamu Emekçileri Sendikası Federasyonu 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Candoğan Parkı’nda yapılan açıklamaya Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, sendika ve meslek odaları üyeleri ile sivil toplum örgütleri katılım sağladı. 

“ABD AFGANİSTAN’I İŞBİRLİKÇİSİ GERİCİ TALİBAN’A BIRAKTI”

Basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul açıklamasında “Emperyalist, gerici güçler sermayenin sınırsız ve koşulsuz dolaşımı için kan dökmeye, işgale ve büyük bedeller ödenerek elde edilmiş temel hak ve özgürlükleri ayaklar altına almaya devam ediyorlar. Bunun son örneği şu an Afganistan'da yaşanıyor.  20 yıldır işgal ettiği, kendi kaderini belirleme iradesini yok saydığı Afganistan'ı apar topar terk eden emperyalist ABD bu kez de yeni işbirlikçisi gerici Taliban güçlerini yerine bırakmıştır. Aralarında AKP iktidarının da bulunduğu benzer zihniyete sahip ülkelerin iktidarları Taliban'ı tanıma yarışına girdiler. Uluslararası bu güçlerden destek bulan Taliban'ın ilk işi ise IŞİD'ten de bildiğimiz kadınların haklarına yönelik saldırı, kadınlara kölelik koşullarında yaşam dayatması, çocuk yaşta evlilik, taciz ve tecavüzlerin normalleştirilmesi olmuştur” dedi.

“GELİR ADALETSİZLİĞİ UMURLARINDA DEĞİL”

Basın açıklamasının devamında Yurdakul “Emperyalist, gerici güçler kendi politikalarının neden olduğu mültecilik, göçmenlik üzerinden halklar arasındaki milliyet, din, dil, etnik kimlik farklılıklarımı düşmanlaştırma politikalarına, savaşlara gerekçe haline getiriyorlar. Açlığa, susuzluğa, sefalete sürüklenen milyonlar, göç yollarında yitip giden yüz binler, her geçen gün derinleşen gelir adaletsizliği umurlarında değil! En son Ankara Altındağ'da yaşanan olaylarda da görüldüğü üzere mülteciliğe yol açan politikalara yönelmesi gereken öfkeyi savaşların mağdurlarına yönelterek bir yandan da yeni çatışmaların fitilini ateşliyor, böylece iktidarlarını pekiştiriyorlar.  Öte yandan Bölgenin kadim sorunları Kürt ve Filistin sorunları konusunda da emperyalistler ve iktidarlar rant ve paylaşım çerçevesinde oyalama, inkar ve çözümsüzlük politikalarında ısrar ediyor, çatışmaları derinleştiriyorlar. Ekmeğimize, geleceğimize, aşımıza, ormanımıza, suyumuza göz dikenler, halkların bir arada yaşama iradesini de iktidarları için en büyük tehdit olarak görüyorlar” diye konuştu. 

“CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİNE SON VERİLMELİDİR”

Yurdakul “Talebimiz net: Barış, Demokrasi, Onuruna Yaraşır Koşullar Sağlanmalı, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine Son Verilmelidir” diyerek “Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesine ve süreklileştirilmesine ihtiyaç var. Bu amaçla atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine de yakınlaştıracaktır.” dedi.