Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) 2022 Ekim’e ilişkin Kiralık Konut Piyasası Görünümü Raporu, kira artış hızının yavaşladığını ortaya koydu. Buna göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki yıllık artış oranı Eylül’de yüzde 166,4 iken, bu oran Ekim’de yüzde 159,2’ye geriledi. Ancak ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatı Eylül’de 57,8 TL iken Ekim’de 62,2 TL’ye yükseldi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, BETAM’dan yapılan açıklamada fiyatlardaki reel artışın yavaşladığına dikkat çekildi ve “Türkiye genelinde kira fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla artmaya devam etse de yıllık artış oranı bir ayda 7,2 puan düşmüş oldu” denildi. Ancak, bütün büyükşehirlerdeki yıllık kira fiyatı artış oranı, TÜİK’in açıkladığı yüzde 85,5’lik yıllık TÜFE oranından daha yüksek oldu. 

DENİZLİ İLK 3’TE

En yüksek kira artışının yaşandığı il ise Antalya oldu. Antalya'da ortalama kira bir yılda 3 katından daha fazla yükseldi. En yüksek fiyat artışı görülen diğer iller yüzde 200 ile Trabzon, yüzde 195,8 ile Denizli ve yüzde 184,2 ile Mersin oldu.

Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu