Denizli uçakla yolculukta önemli bir seviye ulaştı. 1 milyon nüfuslu kentte sadece Denizli-İstanbul arasında sefer olmasına rağmen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin verilerine göre uçuş rakamları hiçte kötü değil. 10 aylık süreçte gerçekleşen 4 bin 936 seferde Denizli-İstanbul arası uçakla 552 bin 536 yolcu taşındı.

Denizli halkı ve iş adamları yıllardır Çardak Havalimanı’ndan sadece İstanbul’a değil Ankara başta olmak üzere bir çok Anadolu kentine uçak seferlerinin başlatılmasını istiyordu. Ancak THY’nin İstanbul seferleri dışında başta Ankara olmak üzere özel sektörle de denediği uçuşlar bir türlü oturtulamadı. Birçok uçuş kısa zamanda sonlandırılmıştı. Özel sektörde Denizli’ye ilgisiz kalmıştı. Ancak yapılan girişimlerle THY’nin İstanbul seferine alternatif olarak Pegasus’ta İstanbul uçuşlarına başlamıştı.  Beklenti Ankara uçuşlarının da başlaması ancak bugüne kadar gerçekleşmedi. 1 milyon nüfuslu kentte sadece Denizli-İstanbul arasında sefer olmasına rağmen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin verilerine göre  uçuş rakamları hiçte kötü değil. 10 aylık süreçte gerçekleşen 4 bin 936 seferde Denizli-İstanbul arası uçakla 552 bin 536 yolcu taşındı.

Yolcu ve uçak seferi verileri Denizli Çardak Havalimanı’nı en fazla yolcu taşımacılığı olan hava limanları arasına soktu.