Denizli Valisi Hasan Karahan yayımladığı mesajda, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare’ olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.

“CUMHURİYETİMİZ GELECEĞİMİZDİR”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “Laik Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet geleceğimizdir, en büyük erdemdir. Cumhuriyet zorluklara ulusça göğüs germektir, yarınına ve geleceğimize ve kurucu değerlerimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyet, 28 Ekim akşamında bir ulusun kaderini değiştirecek o kararlı adımı atabilme cesaretidir. Cumhuriyet, eşitlik hedefinin tüm ülkeye yayılması, tek kişinin yönetiminin ve ayrıcalıklarının son bulması, halkın kendini yönetmesi demektir. Cumhuriyetle birlikte aynı vatanda ortak ilkeler etrafında buluşmuş Türk Ulusunun teröre, ayrımcılığa, adaletsizliğe, darbeye, hukuksuzluğa karşı tek ses olduğu rejimin adıdır. Müslüman ülkeleri arasında Laik Cumhuriyetle ve demokrasiyle idare edilen, bu sayede içte barışı ve dışta barışı sağlamış olan kalkınmakta olan tek ülkeyiz. Bunu gerçekleştiren, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.

“GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ”

Ecdadın cihana karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin yeni bir versiyonunun 15 Temmuz’da yaşandığını anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin yine birlik ve beraberlik içinde bu hıyanetin de üstesinden geldiğini vurgulayarak, "Atalarımız tarafından canları pahasına bizlere emanet edilen cumhuriyetimizi ve vatanımızı aynı hassasiyet ve fedakarlıkla koruyarak gelecek nesillere aktaracağız. Bu millet hiçbir zaman esaret altına kalmadı ve sonsuza kadar da kalmayacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir" dedi.

“BÜYÜK BİR DÜŞÜNCENİN ÜRÜNÜDÜR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bize düşen görev, şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır. Demokrasi ve halk iradesi ile güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutarak sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” dedi.

“HER VATAN EVLADININ GÖREVİ OLMALIDIR”

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır. Millet yaşadıkça, bölünmez bütünlüğü korundukça her türlü mihnet ve zahmetin sonuçsuz kalacağı, saldırıların da hükümsüz bırakılacağı böylelikle gösterilmiştir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır” dedi.

“DEVRİMLER SÜRECİNİN DE ÖNEMLİ BİR ADIMI ATILMIŞTIR”

Denizli Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal onurudur; bugün 94'ncü yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyu kutlamaya da devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' dediğinde; yurdumuzda aynı zamanda devrimler sürecinin de önemli bir adımı atılmıştır. Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlaşmış, ekonomik, sosyal ve hukuksal yönden atılımlar gerçekleştirmiştir. Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındırır” dedi.

“EN ÖNEMLİ KAZANIMI CUMHURİYET’TİR”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünün heyecanını yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük ve en önemli kazanımı Cumhuriyet’tir. Bizim için bu destanı yazanları, yaşadığımız topraklar için can verenleri, bir an olsun bile unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet, tarihi boyunca ülke kalkınmamızın hızla gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye sanayileşerek, demokratik bir kent toplumu haline gelmeyi başarmıştır. Cumhuriyetle gerçekleşen önemli açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ciddi kazanımlar elde edilmiştir” dedi.

“HER GEÇEN GÜN DAHA İLERİYE TAŞIMAYA DEVAM EDİYOR”

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, “Biliyoruz ki Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için atılan adımların en önemlisidir. Büyük fedakarlıklarla ulaşılan Cumhuriyetin 94. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunda benimsenen ortak duygular ve hedefler bizleri her geçen gün daha ileriye taşımaya devam ediyor. Geçen 94 yıl içerisinde, tıpkı 15 Temmuz ihanet girişiminde olduğu gibi çok defalar Cumhuriyeti hedefleyen badirelerden alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra da ülkemiz üzerinde hesabı olanlar olacaktır fakat Türk Milletinin her ferdi, Cumhuriyeti yaşatmanın ve güçlendirmenin, en önemli görev olduğunun bilincindedir” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİ YÜCELTMEK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR”

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Büyük zorluklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutluyor olmanın büyük coşkusunu ve onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Cumhuriyetimize dört elle sarılıp değerlerini daha da yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum. Büyük onur ve gururla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.