Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Denizli’de açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekci, “AK Parti icraatlarıyla Denizlili çiftçilerin yüzü güldü. Bu sayede yılda 911 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık” diye ifade etti.

Denizli’ye ilişkin hizmetler arasında Denizli’deki yeşil alanları artırmanın çok önemsediklerine belirten Zeybekci, Denizli Belediye Başkanlığı döneminden bu yana bu konuda önemli faaliyetlere imza attıklarını söyledi. Memleketinin verimli topraklarını AK Parti döneminde suyla kavuşturduklarının dile getiren Zeybekci, “Denizli’mize Son 15 yılda 3 milyar TL’lik orman ve su işleri yatırımı yaptık. Aynı süre zarfında inşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 828 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. AK Parti icraatlarıyla Denizlili çiftçilerin yüzü güldü. Bu sayede yılda 911 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık” dedi.

Denizli’yi daha yeşil, daha yaşanılır kılmayı hedeflediklerini ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizlimizin ormanlık alanı yaklaşık 6 milyon dekardır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2003-2017 yılları arasında 1 milyon 167 bin 600 dekar arazide çalışma yapılarak 119 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Tabi amacımız bunu daha da artırmak. Hedefimiz rahat nefes alan bir Denizli” diye konuştu.

Taşkın koruma tesisleriyle Denizli halkını ve toprağını koruduklarını dile getiren Zeybekci, “Son 15 yılda Denizli ve ilçelerinde inşa ettiğimiz 81 adet taşkın koruma tesisi ile 90 meskun mahal ile 104.680 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk” dedi.