Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti. Başkan Osman Zolan'a Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Ali Erbeği, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Çelikkol, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, birliğin ve kooperatifin yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları ve esnaf eşlik etti. Bugüne kadar kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Başkan Osman Zolan'a teşekkür eden Erbeği ve Çelikkol, seçim çalışmalarında başarılar dileyerek Başkan Zolan'ın yanında olduklarını söyledi. Başkan Zolan ise, esnafın Denizli için çok önemli olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır Denizlimize birlikte hizmet ettiğimiz siz değerli başkanlarımızı ziyaret etmek bizlere mutluluk verir. Sizlerden bu güne kadar destek gördük, güç aldık. Beraber yol arkadaşlığı yaptık. Bir çok güzel işleri birlikte başardık" dedi.

"Denizli çok özel bir şehir"

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denizlimiz bu gün bu hale geldiyse bu bir kişinin başardığı bir şey değil. El birliği ile güç birliği ile Denizimizi bu günlere getirdik. Artık Denizlimiz başka yerlere imrenen değil imrenilen hale geldi. Bugün Denizli Türkiye'de parmakla gösteriliyor. Allah'ım yolumuzu açık etsin. İnşallah Denizlimiz hız kesmeden yoluna devam etsin. Çünkü Denizli sizlerin de bildiği gibi çok özel bir şehir." Denizli'yi üretimin başkenti haline getiren nedenin ahilik olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Ahiliğin bugünkü temsilcileri de sizlersiniz. Denizli her yönüyle ahiliğin merkezi. Ben Denizli'yi tükettiğinden daha fazla üreten, satın aldığından daha fazlasını satan ve çalışkan insanların olduğu bir şehir olarak tanımlarım. İnşallah tüm şehirlerimiz Denizli gibi olsun isteriz" dedi.

"Sen ben yok önce Denizli"

Denizli Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi projesini anlatan Başkan Osman Zolan, ahilik kültürünün yaşatılacağını vurgulayarak, "Kent merkezinde inşa edilecek Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi ile ahilik kültürümüz gelecek nesillere tanıtılıp, yaşatılması sağlanacak. Bu komplekste eski meslekler tanıtılacak, çocuklarımıza yönelik eğitimler verilecek, Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlere Denizli’nin yüzlerce yıllık ticaret hayatı anlatılacak. İnşallah bunu birlikte başarırız. Ortak paydamız Denizli. Sen ben yok önce Denizli. Verdiğiniz desteklerden dolayı ben sizlere çok teşekkür ederim" dedi.