Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda bir öğretmende koronavirüs tespit edildiği, okulun ise karantina alındığı kent gündemine yansımıştı.  Okulların açılıp yüz yüze eğitimin başlamasına sayılı günler kala Eğitim-Sen Genel Merkezince ülke genelinde koronavirüs vakası görülen okulların listesi yayımlandı. Listede Denizli’de Hacı Ahmet Paralı İlkokulu da yerini aldı. Salgının geldiği aşamada kaygılarının arttığını belirten Eğitim-Sen yaptığı açıklamayla hem süreçle ilgili sorunları hem de önerilerini sıraladı.

  1. Adana Seyhan İstiklal O.O.
  2. Adana Seyhan Yıldırım Beyazıt O.O.
  3. Adana Yüreğir Emine Özgürel İ.O.O.
  4. Adana Seyhan Orhan Gazi O.O.
  5. Ankara Bağlum Özkent Akbilek O.O.
  6. Antalya Kepez Hüsniye Özdilek MTAL
  7. Antalya Konyaaltı Akdeniz A. L.
  8. Aydın Didim Valiler İlkokulu
  9. Balıkesir Bandırma Esnaf Sanatkârlar O.O.
  10. Balıkesir Bandırma Korgeneral Evren Akoğlu O. O.
  11. Burdur Gölhisar Adnan Menderes İlkokulu
  12. Bursa Karacabey MTAL
  13. Bursa Karacabey İMKB MTAL
  14. Çorum Merkez Sakarya İlkokulu
  15. Çorum Merkez Dumlupınar İlkokulu
  16. Çorum Mecitözü İlçe MEM
  17. Denizli Hacı Ahmet Paralı İlkokulu
  18. Diyarbakır Ergani Çayönü O.O.
  19. Diyarbakır Dîcle 15 Temmuz O.O.
  20. Edirne Keşan Keşan Lisesi
  21. Gaziantep Kızılhisar MTAL
  22. İstanbul Avcılar Gümüşpala MTAL
  23. İstanbul Bahçelievler Eşref Bitlis O.O.
  24. İzmir Bornova Gül Sefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi
  25. İzmir Bornova Şehit Erol Olçok İmam Hatip Ortaokulu/Anadolu Lisesi
  26. İzmir Karabağlar Tahir MERZECİ OO
  27. İzmir Buca Buca A.L.
  28. Niğde Bor Atatürk A.L.
  29. Mersin Tarsus Kelahmet İlkokulu
  30. Mersin Tarsus Turgut İçgören O.O.
  31. Mersin Çavuşlu O.O.
  32. Mersin Zeki Koyuncuoğlu İ.O/O.O
  33. Rize Merkez İmam Hatip O.O.
  34. Yalova Altınova İmam Hatip O.O.

SENDİKA TALEPLERİNİ SIRALADI

Sadece salgınla ilgili yaşananlar değil, bazıları salgınla ilişkili olmak üzere, çok sayıda sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirten Eğitim Sen şu talepleri dile getirdi;

“1.25 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinin uygulanmasına dönük sendikalarla bir araya gelinmelidir.

2.“Öğretmenlerin 2020 Yılı İsteğe Bağlı İl Dışı Tayin” dönemince sınırlı sayıda kadro açık ilan edildiğinden öğretmenlerin çalışmak istediği yeri belirleme hakkı fiili olarak sınırlandırılmıştır. Norm kadrolar güncellenerek “ il dışı tayin” hakkı verilmeli ve hızla bununla ilgili düzenleme yapılmalıdır.

3.Mazeret tayinlerinde kadro yokluğu nedeniyle bazı öğretmen arkadaşların ataması gerçekleştirilemedi. Eş durumu özründen tayini çıkmayan arkadaşlara “il emrine atanma” hakkı verilerek hızla aile birliği sağlanmalıdır.

4.Ortaöğretime geçiş sistemi öğrencileri mağdur etmeye devam etmektedir. Her ne kadar MEB açıkladığı verilerle öğrencilerin büyük bir bölümünün kendi istediği okula yerleştiği algısı yaratmaya çalışsa da, aslında gerçek öğrencilerin tercih etmek zorunda kaldığı okula yerleştiğidir. LGS’de öğrencilerin sorunlarına bir parça da olsa çözüm üretebilmek için 3. nakil dönemi planlamalı ve boş kontenjanları öğrencilerin tercih etmesine olanak sağlanmalıdır.

5.RAM’ların özel eğitim bölümlerinden alınan raporların yenilenmesi ciddi bir yoğunluğa neden olmaktadır. Bu da salgının yayılmasına zemin oluşturmaktadır. RAM’lardan alınan raporların yenilenmesi yerine bu raporların süresinin MEB tarafından alınacak bir kararla 1 yıl uzatılması sorunu çözecektir.

6.2019 KPSS mağdurları haftalardır yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya, sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadır. MEB, arkadaşlarımızın, kendilerinden kaynaklanmayan bu durumdan dolayı, daha fazla mağdur olmamaları için hızla ek atama da dâhil çözüm üretmelidir.”