Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, Denizli Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Atalay Coza, Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ve Başkan Yardımcısı Abdullah Akyol ile birlikte basın toplantısı düzenledi. DESOB’un 28 Nisan’da yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıklayan Denizli Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Atalay Coza, “Bu adaylık süreci içerisinde Denizli halkına ve 35 bin Denizlili esnaf ve zanaatkarın hak ve hukuku için yapacak olduğumuz projelerlerle yola çıkıyoruz. Yapacak olduğumuz projelerin başında 200 tane dar gelirli esnaf ve zanaatkar çocuğumuzun üniversiteye giden öğrencilerine bir aidattan az olmamak üzere burs verilecektir. Denizli Çıraklık Eğitim Merkezine 10 Bin TL’lik iaşe yardımı yapılacaktır. Denizli Valiliği önderliğinde Denizlimizin duayen iş adamları Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası ile birlikte Esnaf Odaları Birliği’nin de yanında olmak şartıyla Pamukkale İlçemize bir adet pansiyonlu ve yurtlu Çıraklık Eğitim Merkezi kazandırmak olacaktır” dedi.

BORÇLAR SIFIRLANACAK

Maddi gücü zayıf odalar olduğunu belirten Coza, “Burada zanaatkar yetiştiren odalarımız da var. Maddi gücü zayıf olan bu odalarımızın bütün borçları tamam Esnaf Odaları Birliği tarafından bir kereye mahsus olmak üzere sıfırlanacaktır ve onlarında çalışması çok önemlidir. Bugün Yatağan’daki ve Yeşilyuva’daki esnaf odası Türkiye’nin aynası olan odalardır. Bu odaların ayakta kalması için destekleyeceğiz. Denizli’de hiçbir odayı üyesi az kaldı diye kapattırılmayacaktır” diye konuştu.

E-TİCARET EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Esnaf ve zanaatkara E-ticaret hakkında bilgilendirme yapacaklarını dile getiren Coza, “Günümüzün ticaretlerinden birisi E-ticaret. Yani bizler işyerlerinde müşteri bekleyen bir konum içerisinde olmuyoruz. Bugün sosyal medya üzerinden e satışlar yapılıyor. Bu satışlar bizim esnafımızı candan, kalbinden vuruyor. Biz de bu esnaflarımızı E-ticaret bazında gerekli bilgiler ve toplantılar yaparak, onların da buradan satış yapabilmesi için desteği vereceğiz. Ayrıca Denizlimizin merkezindeki Büyükşehir ve her iki ilçe belediyemizde ‘Esnaf Masası’ kurarak bütün esnafımızın sorunlarını direk ilgili merciye aktaracaktır” diye ifade etti.

“TURGUT BAŞKANI DEVRE DIŞI BIRAKMAK İSTEDİLER”

Denizli Berberler Odası Başkanı İdris Ağılönü ise, Birlik başkanı Turgut Devecioğlu’nun seçim süreci dolayısıyla ayrıldığını söyleyerek, “Ancak Turgut Başkanı devre dışı bırakmak istediler. Yapılan bu yanlışa karşı ‘kral çıplak’ diyebilmek, oldu bittiye karşı koymak için aday olduk” dedi.