İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’nün aldığı tüm önlem ve yaptığı uyarılara rağmen trafik kazalarının önüne geçilemiyor. Aşırı hız, dikkatsizlik, hatalı sollama gibi birçok kural ihlali, kazaları da beraberinde getiriyor. Türkiye’de yaşanan yüzlerce kazada yüzlerce kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralanıyor. Denizli’de de son yıllarda araç sayısının ve nüfusun da artmasına bağlı olarak neredeyse her gün trafik kazası haberleri üzüntüye neden oluyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan istatistiklere göre, Denizli’de 2019 yılının ilk 10 ayında 5 bin 314 ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza gerçekleşti. Denizli’de meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında 37 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 412 kişi de yaralandı.

Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında, ilk sırayı sürücü hataları alırken, onu sırasıyla yaya hataları takip etti. Trafik kazalarına neden olan sürücü hatalarında ise ilk sırayı araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmama yer aldı. Bunu sırasıyla kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliklerine uymamak ve arkadan çarpma yer aldı.