Denizli’de kıran kırana geçen yerel seçimde Babadağ, Honaz, Bekilli, Baklan’da bir elin parmağını geçmeyen sayılarda kazanan isimler belli oldu. Öyle ki, kiminde 8, kiminde 7 oyla ilçe belediye başkanı belirlendi.

Denizli’nin Baklan ilçesinde kıran kırana bir seçim yarışı yaşandı.  Baklan’da belediye başkanlığı seçimini 7 oy farkla kazanan AK Partili Yusuf Gülsever, koltuğunu korudu. Seçime Cumhur İttifakı adayı olarak katılan mevcut başkan Yusuf Gülsever, oyların 1989’unu alarak yüzde 49.42 ile yeniden başkanlığa seçildi. Rakibi Millet İttifakı adayı Hakan Orhan ise 1982 oy alarak yüzde 49.24’te kaldı. Ancak ilçede sonuçlara itirazlar var.

REKABET KIRAN KIRANA GEÇTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Denizli’de seçimin en kıran kırana geçtiği ilçelerden birisi de Honaz oldu. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Honaz’da seçim 2019’un kazananı Millet İttifakı adayı Yüksel Kepenek oldu. Kepenek’in mevcut başkan Turgut Devecioğlu’ndan 5 oy daha fazla alarak seçimi kazandığı öğrenildi. Bu ilçede de itirazlar var.

17 OYLA KAZANDI

Denizli’nin Babadağ ilçesinde belediye başkanlığını CHP adayı Ali Atlı 17 oy farkla kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Ali Atlı 1720 oy, AK Parti adayı Salih Demirezen 1703 oy, Bağımsız aday Fuat Üstündağ 856 oy, BTP adayı Gülhanım Ayyıldız 71 oy, BBP adayı Bilent Dedemoğlu ise 37 oy aldı. Bu ilçede de sandıkla sonuçlarına itirazlar yapıldı.

66 OYLA BAŞKAN OLDU

Denizli’nin Bekilli ilçesinde de yerel seçimlerde kıran kırana bir yarış yaşandı. CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen  Bekilli’de yeni bir dönem başladı. AK Parti’li aday Mustafa Çoban seçimi 66 oy farkla kazandı. Çoban oyların 2 bin 490’ını alırken, CHP adayı Türkan Keyik ise oyların 2424’ünü aldı.