Denizli'de yaşayan Afyonluların 2004 yılında kurduğu Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği etkinliklerine devam ediyor. Yıl içinde sürekli etkinlik yapan dernek, bu sene daha büyük bir etkinliğe imza attı. İncilipınar Parkında yapılan etkinlikte yiyecek-içecek ikramı, dans gösterileri, stantlar ve halk müziği konseri vardı. Yapılan etkinliğe Afyon İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Gülay Özcan ve DİMSİAD Başkanı Murat Tuncer katıldı.

Afyon'dan gelen sucuklarla, Afyonlu ustaların ellerinde pişirilen sucuk dönerlerin tadı vatandaşlardan tam not aldı. Uzun kuyrukların oluştuğu döner sırasında vatandaşların tek sıkıntısı bayıltıcı sıcaklardı. 12:00 - 16:00 arasında yapılan etkinliğin, seneye 16:00 - 20:00 arasında yapılacağı duyuruldu. İncilipınar Parkının güzelliği ile birleşen etkinliğe Denizli'de yaşayan Afyonlular büyük katılım gösterdi. Denizli'de yaşayan Afyonlular, Afyon kültürünün müzikleriyle coşarken, Denizlili sanatçılar Zekeriya Şakar, Aysun Şakar ve Ertaş Şakar'ın verdiği konserde Afyon ağırlıklı türküler ve oyun havaları çalındı. Oyun havalarına kendilerini kaptıran Afyonlular sıcak havaya rağmen Afyon'a özgü oyun havalarını oynayarak güzel bir gün geçirdi.

Protokol üyelerini kapıda karşılayan Afyonkarahisarlılar Derneği yetkilileri, misafirlerine önce stantları gezdirdi. Stantlarda Afyon'u tanıtan dernek üyeleri, misafirlerine Afyon'un meşhur sucuğunu ikram etti. İkramlardan sonra plaket seranomisi başladı. Afyonkarahisarlılar Derneği tarafından Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan'a ve MHP MYK üyesi Gülay Özcan'a katılım ve desteklerinden dolayı plaket verildi. Dernekler arası dayanışmada etkin rol oynayan DİMSİAD Derneği Başkanı Murat Tuncer'e Teşekkür Plaketi verildi. Dernek tarafından ayrıca Afyon İl Turizm Müdürü Mehmet Tanır'a ve Denizli'de yaşayan ve etkinliğe imza koyan Afyonlu iş adamlarına da plaket verildi.

Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Raşit Özdemir, "Yıl içinde küçük büyük demeden farklı etkinliklere imza atıyoruz. Bu sene büyük bir etkinlik düzenleyelim dedik. İş adamlarımızla, Denizlili yetkililerimizle konuştuk. Etkinliğimize çok büyük destekler aldık. Halkımıza 500 kilo sucuk döner dağıttık. Stantlarımızda Afyon'u Denizli'ye daha iyi tanıtmayı amaçladık. Gerçi Afyon ve Denizli iki kardeş bir şehirdir. Kız alıp kız veriyoruz. Akraba oluyoruz. İki şehri bir bütün görüyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyoruz. Afyon türküleri ile de havayı iyi oluşturduk. Seneye bu büyük etkinliğe tekrar imza atmayı düşünüyoruz. Etkinliğimize katılım gösteren ve detskleyen herkese derneğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.