Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Yılmaz, adaletin önemini vurgulayarak yoğun bir dönemin ardından yeni adli yılın herkese hayırlı olmasını diledi. Hep birlikte fedakarca çalışmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, bireylerin topluma ve devlete bağlılığının, üreten adaletin kalitesine bağlı olduğunu vurguladı.

Denizlilinin kendilerinden etkin ve süratli bir şekilde adalet beklediğini söyleyen Yılmaz, "Vatandaşımız adliyeye dilekçesini verdiğinde hızlı bir şekilde sonuç almasının çok önemlidir. Hakimlerimiz, cumhuriyet savcılarımız ve avukatlarımız başta olmak üzere tüm yargı mensuplarımız cumhuriyetin, demokratik hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün korunmasında adaletin yansız ve etkin bir şekilde dağıtımında gösterdikleri çaba takdire şayandır” diye ifade etti.

Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Adli Yargıtay Adalet Komisyon Başkanı Halil Ortaköy, İdare Mahkemesi Başkanı Tamer Taşpınar, Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukatlar CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile adliye personeli katıldı. (AA)