Denizli’de elektrik ve mühendislik alanında inovatif üretimiyle ön plana çıkan ve 13 ülkeye elektrik panosu ihracatı yapan Akgün Elektrik, bünyesindeki tasarım merkeziyle de icat ve ürün geliştirebilme kabiliyetine sahip önemli bir merkez konumuna ulaştı.  Akgün Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgün’de firmada düzenlediği basın toplantısıyla Akgün Elektrik olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Etkinliğe Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve çok sayıda gazeteci katıldı.

“36 YILLIK TECRÜBEMİZ VAR”

Akgün Elektriğin 250 kişilik kemik kadroya sahip şirketler gurubu olduğunu belirten Mehmet  Akgün,  “Firmamız; 1983 yılından bu yana elektrik taahhüt, otomasyon ve scada sistemleri, mühendislik, proje uygulama, pano tasarımı ve projelendirme, pano imalatı, ürün satış, satış sonrası servis, enerji verimliliği danışmanlığı gibi hizmetler vermektedir. Endüstriyel tesisler, enerji üretim santralleri, hastaneler, alışveriş merkezleri, oteller, iş merkezleri, teknolojik altyapı merkezleri, trafo merkezleri, enerji nakil hatları uygulamalarını anahtar teslimi gerçekleştirmektedir.

Akgün Elektrik iştiraki olan Tedak Elektrik; uluslararası firmaların tip testli pano partnerliğini yapmaktadır. Tedak Elektrik; her türlü ADP, Kompanzasyon, MCC, PLC panolarının montajını yaparak Türkiye satışlarının yanında Almanya ve Rusya gibi teknolojisi gelişmiş ülkeler başta olmak üzere Romanya, Moritanya, Nijerya, Cezayir, Mısır, Bulgaristan, İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan’a ürünlerini ihraç etmektedir.  Bu ülkelerden en önemlisi Almanya’dır ve Almanya ile olan ilişkiler ve ihracatımız 2017 yılından bu yana gururla devam etmektedir” dedi.

“JEOTERMAL ELEKTRİK ÜRETİMİNE ÖNEMLİ DESTEK SUNUYORUZ”

Jeotermal Elektrik Üretim Tesislerinin kurulumunda da söz sahibi olduklarını belirten Akgün, “Türkiye’nin jeotermal sahaları içinde Akgün Elektrik olarak genelde Aydın, Alaşehir, Denizli kısımlarında elektrik üretim tesislerine destek sunmaktayız.  Hırvatistan’da da ilk defa jeotermal elektrik santrali kurulmuştur. Orada da yer aldık. Dolayısıyla jeotermal tesisler genellikle Ege Bölgesi’nde. Bunlarında yüzde 30 kurulum gücünü Akgün elektrik olarak biz oluşturduk.  Zorlu, Akca, Soyak gibi firmaların jeotermal santrallerinin komple elektrik ve scada yazılımı ve  otomasyon kısmını Akgün Elektrik tarafından devreye alındı” dedi.

“TEKNOLOJİ TASARIM MERKEZİNE SAHİBİZ”

Akgün Elektrik Bünyesinde kurulu olan Teknoloji Tasarım Merkeziyle de icat çıkaran ve inovatif özelliği sahip bir firma olduklarını belirten Akgün, “Ülkemizde Tasarım Merkezi olarak faaliyette olan 233 firma arasında Elektrik ve Enerji sektöründe ilk, tüm sektörlerde ise 30. olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış bir Tasarım Merkezine sahibiz. Tasarım Merkezi bünyesinde; ülke ekonomisine katkıda bulunacak yenilikçi ürün ve projeler geliştirilmektedir. Elektrik ve mühendislik alanında Merkezimizde 20’nin üzerinde bir beyin takımı görev almakta. Profesör, doçent gibi akademik isimlerin içinde yer aldığı beyin takımımız, ciddi anlamda başarılı projelere imza atmaktadır” dedi.