İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen ve Koordinasyonunu Vali Yardımcısı Turan Atlamaz’ın Koordinatörü olduğu Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezinin yaptığı MUN konferansı açılışı Denizli Merkezefendi Belediyesi Kütüphanesinde yapıldı. Okul Müdürü Hayrullah Akgün’ün konuşmasının ardından Denizli Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Murat Urhan, sosyal bilimler ve dünyayı tanıma açısından çok önemli bir projede bulunduklarını belirterek, diğer liselere örnek olması açısından önemli olduğunu belirtti. Tüm paydaşlara ve uygulayanlara teşekkür etti. TEDX konuşmacısı Abdullah Samy Metwally’in konuşmasından sonra okul öğrencisi Genel Sekreter Törehan Çalışkan’ın konuşmasıyla MUN Genel Kurulu resmen başlamış oldu.

Resmi dili İngilizce olan MUNIC’19 Konferansına Türkiye’nin değişik bölge ve illerindeki 28 okuldan 300’ü aşkın lise ve üniversite düzeyinde öğrenci katıldı.

MUNIC19’da Birleşmiş Milletler DISEC (Silahsızlanma ve Güvenlik Komitesi), SOCHUM  (Sosyal Kültürel ve İnsan Hakları Komitesi), SPECPOL (Özel Politikalar ve Dekolonizasyon Komitesi), ICAO(Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü), NATO ve Özel komitelerde gündem maddeleri tartışıldı. Komitelerde görüşülen sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik komisyon raporları tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilecek.

Birleşmiş Milletlerin bir simülasyonu olan ve resmi dili İngilizce olan MUN Konferansları dünyada üniversiteler, eğitim kuruluşları ve pek çok akademik otorite tarafından en prestijli akademik konferans çalışması olarak kabul ediliyor. MUN Konferanslarında, öğrencilerin dünya gündeminde bulunan küresel sorunların farkına varmalarını sağlamak, dayanışma içinde çözüm ararken bakış açılarını değiştirmek, münazara ortamında demokrasi ilkelerini özümsetmek, yabancı dilde resmi konuşma yeteneğini artırmak, eleştirel düşündürmek, derinlikli araştırma yapmak gibi becerileri kazandırmak hedeflenmektedir.