Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Denizli’de Nitelikli Dolandırıcılık yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen Piramit satış sistemlerine benzer şekilde vatandaşları dolandırmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıs ve organizasyonlara yönelik Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2018 Ocak ayı içerisinde çalışmalara başlanıldı.

Yaklaşık 6 ay boyunca yürütülen planlı ve projeli operasyonel çalışma neticesinde, Denizli’de reklam şirketi Danışmanlık Mağazacılık adı altında faaliyet gösteren, Reklam şirketine ait sitenin link tıklama işi olarak piyasaya çıkarak 6 aylık kumbara satın alıp yatırılan miktara ve link tıklama adedine göre 6 ay sonunda 1 e 15 kat kazanç taahhüdünde bulundukları, taahhütlerin yerine getirilmediği, site tarafından platformdan engelleme yapıldığı ve internet sitesi üzerinden dolandırıcılık faaliyetine devam edildiği yönünde tespitler yapıldı.

Bahse konu şirket ve internet sitesi aracılığı ile reklam paketinde kod üretme görevini yerine getirerek 500 TL’lik paket karşılığı 500.000 adet kod üretme görevinin olduğu, bir adet kod üretmenin sistem tarafından link üzerinde 5 dakika kalma şeklinde olduğu, ancak hayatın olağan şartları altında yemek, uyumak, işe gitmek, gezmek gibi insani ihtiyaçlar ve zorunluluklar dikkate alındığında mümkün olmadığı konu hakkında uzman kuruluşlarca düzenlenen raporlar ile tespit edildi.

Denizli’de faaliyet yürüten internet sitesi ile bahse konu şirket yetkilisi oldukları tespit edilen 4 şüpheli şahsın yakalanmasına ve Dolandırıcılık faaliyetlerine son vermek amacıyla Denizli il merkezinde ve Manisa’da şahısların ikamet ve işyerlerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Şahısların işyerlerinde ve ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda bilgisayar, senet, dijital materyal, ruhsatsız tabanca,49 adet fişek ve suça konu bilgilerin bulunduğu belge ve dökümana incelenmek üzere el konuldu. Operasyonlar neticesinde yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Nitelikli Dolandırıcılık suçundan adli işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen organizasyon düzenleyicisi olan 1 şüpheli şahıs tutuklandı.