Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre 2019 yılının en büyük depremleri sıralandı. Zirveye Denizli depremleri damga vurdu. Türkiye'de geçen yıl en büyük deprem, 8 Ağustos'ta Denizli'nin Bozkurt ilçesini vuran 6 büyüklüğündeki deprem oldu. İkinci sırada ise 26 Eylül'de Marmara Denizi'nde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem yer aldı. Üçüncü sırada da 20 Mart'ta 5,7 büyüklüğünde Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yaşanan deprem listede yer tuttu.  Denizli’de iki depremde de ölen olmazken deprem bölgelerinde ciddi hasar oluştu.

DEPREMDE HASAR VERİLERİ

İlk deprem, Acıpayam ilçesinde 20 Mart'ta 5,7 büyüklüğünde meydana geldi. Depremde 500'e yakın evin orta ve ağır derecede hasar gördü. Depremde özellikle Uçarı, Oğuz, Karahüyük ve Apa Mahalleri büyük hasar gördü. Depremin ardından ilçede okullar bir süre tatil edildi. Depremin ardından vatandaşlar çadırlarda ve konteynırlarda yaşamlarını sürdürdü. Depremlerin ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

İkinci deprem, Bozkurt İlçesinde 8 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.25’te 6 büyüklüğünde meydana geldi. Depremde, 390 evde hasar meydana geldi ve 81 kişi hastanelere başvurdu. Çevre ilçeleri de sarsan depremin ardından büyük bir panik yaşanırken, yaşadıkları korkuyu üstlerinden atamayan birçok vatandaş depremin ilk gecesini çadırlarda geçirdi. Depremin ertesi günü ise hayatın yavaş yavaş normal seyrine dönmeye başladı. Bozkurt depremi Çardak ilçesinde de ciddi hasar oluşturdu. Özellikle Çardak Havalimanı olmak üzere başta birçok binada hasar meydan geldi.