AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla Denizli’de okulları ziyaret etti, kitap dağıtım törenlerine katıldı, öğrencilerle sohbet ederek onların heyecanlarına ortak oldu. Eğitimin AK Parti hükümetlerinin önceliği olduğunu, eğitime ayrılan kaynaklar ve icraatlarının da bunun göstergesi olduğunu söyleyen Tin, “Denizli’ye Son 15 yılda 844,62 milyon TL eğitim yatırımı yaptık. ‘Daha Çok Derslik Daha Kaliteli Eğitim’ sloganıyla okullar, derslikler inşa ettik. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 465’den 902’ye yükselttik. Teknolojiyi yaygınlaştırdık, çağın ötesine geçtik. Fatih Projesi kapsamında Denizli’deki okullara Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanmaya başladık. Yapılan yatırımlar sayesinde Denizli’de 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında spor salonu sayısı 113’e, ilköğretim ve ortaöğretimde bulunan laboratuvar sayısı 485’e ve kütüphane sayısı 289’a yükseldi. 2014 yılı sonunda başlatılan ve öğrencilerin ilgisini çeken, modern donanımlı 14 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kurduk ve sayılarını daha da artırmaya devam ediyoruz. 2003-2016 yılları arasında; Okullara 13 bin 120 adet bilgisayar gönderdik. 748 sınıfa ADSL bağlantısı sağladık. Toplam 427 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. 6 bin 419 Etkileşimli Tahta, 599 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, 59 Doküman Kamera, 17 bin 42 Tablet Bilgisayar gönderdik” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE KARŞILIKSIZ BURS VERİYORUZ”

AK Parti iktidarı hükümetleri olarak sosyal devlet ilkesini eğitim alanında da uyguladıklarını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, “Öğrencilere karşılıksız burs veriyoruz. Ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilere 2006 yılında verilmeye başlayan karşılıksız eğitim yardımı (burs), artarak devam etmiştir. Böylece; ilkokul, ortaokul, lise ve yükseköğrenim olmak üzere karşılıksız eğitim yardımı (burs) hizmetinden yararlanan toplam öğrenci sayısını 7 katına çıkarttık. Tüm okul ve kurumların fiziksel koşulları engelli bireylerin eğitim ve öğretime erişimlerini kolaylaştıracak şekilde düzenliyoruz. Okul, derslik, pansiyon, spor salonları gibi eğitim tesislerinin sayısı ihtiyaç analizleri doğrultusunda artırılıyor” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ 20 KİŞİLİK DERSLİKLER!”

Yeni nesillerin bilgi toplumuna hazırlandığını vurgulayan Tin, “Teknolojisiz okul kalmayacak. Çocuklarımızı bilgi toplumuna hazırlıyoruz. Okullarımızın tamamına internet erişimi sağlanacak ve FATİH Projesi kapsamında oluşturulan akıllı derslikler çoğaltılacak. Eğitim imkânları artırılacak, ücretsiz ders kitabı dağıtımı uygulamasına devam edilecektir. Derslik başına düşen öğrenci sayıları azaltılacak. 2023 hedefimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 20, ortaöğretimde 20 kişi olacak şekilde düzenlenecektir. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 20 öğrenci olacaktır. Eğitime yapılan yatırımın, ülke geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Gayemiz eğitimde her zaman daha iyiyi yakalamak, evlatlarımıza güzel bir miras bırakmaktır. Bu duygularla, yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, eğitim ordumuzun fedakâr neferleri olan öğretmenlerimize, eğitim sektörümüzün kollarında faaliyet gösteren bütün çalışanlarımıza, velilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye ifade etti.