Sarı kategoride yer alan Denizli, son risk haritası güncellemesinde 100 bin kişide görülen vaka sayısı 68.40’a ulaşınca turuncu yani yüksek riskli kategoriye geçti. Korona vakalarındaki artış nedeniyle kısa bir süre hafta sonu sokak kısıtlamalarından uzak kalan Denizli’ye son güncellemeyle başta sokak olmak üzere kısıtlamalar geri döndü. Normalleşme sonrası belli bir aradan sonra Denizli’de haftasonları Cumartesi günleri hariç sadece Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu Pazar günü Denizli’de sokağa çıkmak yasak olacak.

BU SAATLERE DİKKAT!

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs salgını kapsamında uygulanacak tedbir ve kuralları açıkladı. Buna göre mevcutta uygulanmaya devam eden Denizli’de hafta içi günlerde ve Cumartesi günü 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması sürecek.

Sokağa tam gün çıkma yasağı ise Cumartesi günü akşam saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü sabah saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

KAFE VE RESTORANLARIN ÇALIŞMA LEKLİ

Hafta içi HES kodu ve yüzde 50 kapasite sınırlamasıyla yeme-içme yerleri saat 07.00-19.00 saatlerinde müşteri ağırlayabilecek iken, 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00- 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verilebilecek.

RAMAZANDA YASAKLAR BAŞLIYOR

Kısa bir zaman sonra başlayacak Ramazan ayında ise restoran ve kafeler kapalı olacak. Gel al ve paket servis hizmeti verilecek. Tüm ülkede ise haftasonları tamamen dışarı çıkma kısıtlaması uygulanacak.