Denizli merkezli iki ilde iki zanlının tutuklandığı "sahte engelli raporu" operasyonuna ilişkin detaylar ile şüphelilerin hastanedeki güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıktı. Zanlıların, kullandıkları yöntemlerle ilgili detaylar ve sağlık raporu almak amacıyla hastanedeki kan verme oyununun güvenlik kamerası kayıtları bu kadarda olmaz dedirtti. Servergazi Devlet Hastanesinden sağlık raporu almak isteyen çete üyelerinin kan verme oyunu güvenlik kameralarınca kaydedildi. Kayıtlarda sağlıklı olan A.G'ye engelli raporu almaya çalışan şüphelinin, 15.20'de kayıt yaptırdıktan sonra banko görevlisinin 16.00'da nöbet değişimi yapmasını beklediği görülüyor.Görüntülerde engelli olan M.D'nin kendisi tahlil yaptıracakmış gibi A.G'den aldığı kayıt fişini görevliye göstermesi, tüpleri teslim alarak kan vermesi yer alıyor.

YÖNTEMLERİ ŞAŞIRTTI

Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler adına sahte rapor alan zanlıların, şeker hastası olmayanlara tahlilden önce şekerli su içirdikleri, açlık kan şekeri yerine tokluk kan şekerini ölçtürdükleri ya da kan tüplerini değiştirerek istedikleri sonuçları almaya çalıştıkları, çeşitli yollarla gerçek tahlil sonuçlarıyla oynayarak sağlık kurumlarını yanılttıkları tespit edildi. Ağır engelli sağlık raporu bulunan zanlılardan 5'inin hastanedeki tahlil ve tetkiklerinde hiçbir engellerinin olmadığı belirlendi.

Denizli'nin yanı sıra çevre illerdeki hastanelerden de sahte sağlık raporu alan zanlılara yaklaşık bin kişinin kimlik bilgilerini verip 10 bin ile 20 bin lira arasında ödeme yaptığı ortaya çıktı.