Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarda hareketlilik başladı. Hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri de bıçakçılar oldu. Kurban Bayramı öncesi işleri artan Denizlili bıçak ustaları doğru bıçak kullanımına dikkat çekti. Bıçakçılar, kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemesi ve kurban kesiminde kaza yaşanmasının önüne geçilmesi için, kaliteli çelik ve keskin bıçakların kullanılması gerektiğini tavsiye etti.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılarda hareketlilik yaşanırken, bıçak satıcıları doğru bıçak kullanımı için vatandaşları uyardı.

 BIÇAĞIN KALİTESİ VE KESKİNLİĞİ ÖNEMLİ                                          

Kurban kesilecek olan bıçağın keskin olması gerektiğini ifade eden Denizlili bıçakçılar, “Bıçak, kurban edilecek hayvanı incitmemeli ve tek hamlede işlem gerçekleştirilmeli. Bıçağın kalitesi ve keskinliği çok önemli” ifadelerini kullandılar. Denizlili vatandaşların bıçakta kaliteye değil fiyata baktıklarını ifade eden ustalar, “Bıçak alınırken bıçağın fiyatını değil, çeliğin kalitesi önemli. Ancak müşteriler önce fiyat soruyorlar” diye konuştu.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçılarda hareketlilik yaşanırken, bıçak satıcıları doğru bıçak kullanımı için vatandaşları uyardı.

FİYATLAR HER SENE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Bıçak fiyatlarının 10 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar değiştiğini ifade eden bıçak ustaları, bıçak bileme fiyatlarının ise her sene değişiklik gösterdiğini;  bu sene bıçak bileme fiyatının 4 TL olduğunu;  satır, tahra ve balta bilemelerinin ise 10 TL’den başladığını ifade ettiler.